W CBB - ktoś pobiera w innym OPS - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 29 lis 2016, 11:39

Pani złożyła wniosek na dzieci u nas OPS, jednakże okazało się podczas weryfikacji, że pobiera świadczenie wychowawcze na dwójkę z trójki dzieci w innym OPS. U nas złożyła na trójkę dzieci, również na to pierwsze. Nie mogę wydać jej decyzji, więc co robię???
Ollla

Napisano: 29 lis 2016, 11:51

A dlaczego nie możesz wydać decyzji?
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 29 lis 2016, 12:05

nie wiem czy dobrze Ci podpowiem: ale...czy nie możesz zadzwonić do danego ops-u z tą sprawą, jeśli ktoś Ci to potwierdzi, napisz wniosek o udostępnienie danych, wówczas będziesz mieć biało na czarnym, wówczas albo wzywasz babeczkę do wyjaśnień albo dajesz jej odmowę.

miała 2 zbliżone sytuację: 1 - okazało się że ktoś źle wpisał nr pesel(ale to dotyczyło jednej osoby)
2 - potwierdziło się, że osoba pobiera w innym ops, ale było to wyłudzenie ze strony ojca-rozwodnika
Gość

Napisano: 29 lis 2016, 12:12

Gość pisze:nie wiem czy dobrze Ci podpowiem: ale...czy nie możesz zadzwonić do danego ops-u z tą sprawą, jeśli ktoś Ci to potwierdzi, napisz wniosek o udostępnienie danych, wówczas będziesz mieć biało na czarnym, wówczas albo wzywasz babeczkę do wyjaśnień albo dajesz jej odmowę.
zgadzam się, tak jak zawsze pisaliśmy potrzebne jest potwierdzenie we wskazanym ośrodku i dopiero wtedy decyzja przyznająca lub odmowna
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 29 lis 2016, 12:21

wystąp z wnioskiem o udst. danych osobowych do tamtego opsu i będzie wszystko jasne
sweet.lemon
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 09 cze 2016, 11:18
Zajmuję się:

Napisano: 29 lis 2016, 20:58

Dokładnie, wniosek do innej gminy + ewentualne przedłużenie terminu na załatwienie sprawy gdyby się kończył.
Zawsze może pozostawać to błędem programu.
Np. u mnie zdarzało się:
- pokazywało, że wnioskodawca pobiera świadczenie ale u mnie...
- nie wiadomo czemu wskazywało, że jest świadczenie w ROPS
- po telefonie do innego OPSu okazało się że z niewiadomych przyczyn program nie zasilił CBB o to, że już tam wnioskodawca nie pobiera
- itd.
W związku z tym lepiej się upewniaj i dzwoń. Zawsze się może trafi płeć przeciwna z którą miło Ci się porozmawia ;)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x