Wasze opinie dot. zawiadamiania o decyzjach odmownych. - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 07 sie 2018, 10:27

Witam. Chciałbym poznać wasze opinie czy wysyłacie do wnioskodawcy zawiadomienie o decyzji odmownej zgodnie z nowymi przepisami KPA z 2017 r? Na szkoleniu mi powiedziano, że powinno wysłać się takowe zawiadomienie, natomiast ja ciągle myślę, że to bez sensu, bo i tak ten wnioskodawca nic nie może na dobrą sprawę zmienić aby dostać decyzję pozytywną. Jak jest u was?
kamos90
Starszy referent
Od: 20 mar 2017, 9:47
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne

Napisano: 07 sie 2018, 10:55

Nic nie wysyłam i nie mam takiego obowiązku. Człowiek składając wniosek liczy się z tym, że może być decyzja odmowna. Inna sprawa, jeśli w trakcie rozpatrywania wniosku wnosiłeś do innych instytucji o przesłanie dokumentów. Wtedy musisz stronę zawiadomić, aby zapoznała się z materiałem dowodowym. W przeciwnym razie wie, jakie dokumenty dołączyła podczas składania wniosku i nie ma sensu o czymś takim zawiadamiać.
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 07 sie 2018, 10:57

Mam dokładnie takie samo zdanie co Maxima.
Klara27
Starszy referent
Od: 12 paź 2016, 13:25
Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne

Napisano: 07 sie 2018, 11:05

Dołączam się do życzeń. Eeee... to znaczy do opinii przedmówczyń.
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Napisano: 09 sie 2018, 9:50

Ja niestety (po nowelizacji i szkoleniach) wysyłam takie informacje. Także inne wydziały u mnie tak robią. Tylko w przypadku gdy przewidywana jest decyzja odmowna. Wysyłam takie pisma aby podczas ewentualnego odwołania, w SKO nie zarzucili mi niedopełnienie art. 10 § 1 kpa. Niektórzy nie wnoszą uwag do dokumentów a niektórzy wnoszą swoje uwagi. Umieszczam to później w decyzji. Roboty na pewno jest z tym więcej.
Fantomas
Referent
Od: 31 mar 2017, 8:24
Zajmuję się: DM i DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x