Wątpliwości w uznaniu członka rodziny - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 26 sie 2022, 8:42

Witam,
Pani złożyła wniosek o przyznanie DM, w deklaracji o dochodach oświadczyła, że zamieszkują 2 osoby (ona i córka), ale w dołączonych wydatkach za lokal, dopatrzyłam, że na odpady komunalne zgłoszona jest 1 os. w lokalu, po czym pani wyjaśniła mi, że córki centrum życiowe jest tutaj, ALE kiedy uczęszcza do szkoły w innej miejscowości przebywa u ojca, więc według niej pomieszkuje trochę tu i trochę tam :roll:
Z kolei udało mi się ustalić, że meldunek ma u ojca i również tam jest uwzględniona w odpadach. Uważam, że nie powinnam w tym wypadku brać córki pod uwagę, choć Pani twardo się upiera, że to centrum życiowe jest tutaj, mimo, że na co dzień ta córka częściej przebywa u ojca i przede wszystkim jest tam zgłoszona. Co myślicie? Dodam jeszcze, że ta Pani utrzymuje się wyłącznie z alimentów na tę córkę.
ostr.ka
Stażysta
Od: 23 lut 2022, 13:22
Zajmuję się: Przyznawanie dodatków mieszkaniowych

Napisano: 26 sie 2022, 12:31

Według mnie 2 osoby według oświadczenia tej Pani, w końcu jest pod rygorem odpowiedzialności z KK. Dziwne tylko że nie jest zameldowana.
Najlepiej niech córka ci napisze oświadczenie że jej centrum życiowe jest tutaj.
SebastianK
Praktykant
Od: 10 sie 2022, 22:04
Zajmuję się: DM

Napisano: 01 wrz 2022, 18:25

nie ma obowiązku meldunkowego. Zleciłabym wywiad, strony oświadczenie pod odp. i koniec
awkor
Stażysta
Od: 11 lut 2021, 15:39
Zajmuję się: ŚW, FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x