WAŻNE!!! O KOORDYNACJI - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 16 cze 2015, 11:21

przyszło pismo z ROPS że zachodzi koordynacja w sprawie pani i pana xxx, ale tylko w stosunku do dziecka Y. z tym że wcześniej w styczniu b.r. przyszło pismo Zz ROPS że ogólnie zachodzi koordynacja od 08.05.2010 r. i my juz uchyliliśmy decyzje w CAŁOŚCI w lutym 2015 r. ( czyli na dziecko Y I V) CO TERAZ??? wznowienie postępowania??? :shock:
sabiiii

Napisano: 16 cze 2015, 11:27

jak już akta przekazałaś do ROPS-u to nic więcej cię nie interesuje - teraz ROPS jeszcze raz rozpatruje wniosek i na to dziecko co nie zachodzi koordynacja przyznają a na to drugie odmówią albo i i przyznają
karolcia1

Napisano: 16 cze 2015, 11:40

ale jak NIE zachodzi koordynacja na to jedno dziecko, to oni mogą wydać decyzję?? a nie tylko na to na które zachodzi koordynacja???
sabiii

Napisano: 16 cze 2015, 11:45

dokładnie się dowiedz (w ROPS), jeżeli na to jedno dziecko nie zachodzi koordynacja, decyzja powinna być unieważniona i wydana kolejna, uchylająca świadczenia na to dziecko, którego dot. koordynacja
sida

Napisano: 16 cze 2015, 11:53

też sie nad tym zastanawiałam, ale czy to stwierdzenie nieważności decyzji ma być skierowane z art. 156 § 1 2, rażące naruszenie prawa?? na dzień wydania decyzji wydaje mi się że było dobrze uchylone.
sabiii

Napisano: 16 cze 2015, 11:56

można też spróbować i zrobić zmianę na 155 kpa
sida

Napisano: 16 cze 2015, 12:56

155 to raczej marny pomysł, kobita nic z tego nie ma tylko problemy i jeszcze ma tu latać yyy nie, ale nie widzę podstaw do unieważniania decyzji. jak juz to wznowienie chyba...
sabiii

Napisano: 16 cze 2015, 14:03

retam kombinujecie:) masz uchylona decyzje w zwiazku z koordynacja i ok
teraz masz info,ze w sprawie drugiego dziecka nie zachodzi koordynacja,ale dochod czlonka rodziny przebywajacego za granica jest, wiec musisz ustalic czy na to dziecka w sprawie ktorego okazalo sie teraz ze ty jestes wlasciwa, przysluguje rodzinne...jesli z dochodem zza granicy spelniaja kryterium to pzryznajesz na nie swiadczenia od dnia uchylenie wczesniejszej decyzji, jesli nie spelniaja to odmawiasz - i juz :)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 16 cze 2015, 14:29

dziecko w sprawie którego zachodzi koordynacja-ojciec dziecka jest za granicą ROPS bd ustalał czy są nienależnie pobrane. W sprawie drugiego dziecka-ojciec dziecka jest inny, pracował w tym okresie w Polsce i dochód tej rodziny był ustalany w 2009 roku-kwalifikują sie na zr.
skład rodziny to matka 2 je dzieci i mąż, z tym że 1 dziecko jest byłego małżonka, który to właśnie pracuje za granicą. od dnia 01.11.2011 r ta rodzina juz nie pobiera rodzinnego.
uchyliłam decyzję na oboje dzieci, a teraz mam ponownie przyznać na to 1 dziecko? decyzja o uchyleniu powinna być tylko na to 1 dziecko :(
sabiii

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x