ważność wywiadu................................

Miejsce postów i tematów usuniętych
Zablokowany
Level4
Stażysta
Zajmuję się: pracownik socjalny, sekretarz Zespołu Interdyscyplinarnego
Kontakt:

ważność wywiadu................................

Post autor: Level4 »

aktualizację wywiadu środowiskowego przeprowadza się co 6 m-cy. Czy jeżeli mam podania w każdym miesiącu ( w zeszłym jest wywiad z dnia 20.10.2017r) a 16. 11.2017 wpływa kolejne podanie tej samej osoby, to czy mogę wsparcie wpisać do tamtego wywiadu, bo nie minął nawet pełen miesiąc od ostatniego wywiadu?
czy mimo wszystko jak jest podanie - to musi być nowy wywiad( nawet jeżeli w tym samym miesiącu)?
mamala
Starszy referent
Zajmuję się: ps,św, stypendia
Kontakt:

Re: ważność wywiadu................................

Post autor: mamala »

do tamtego nie dopisujesz - bo ty musisz mieć wywiad z dochodami z poprzedniego miesiąca w stosunku do wniosku czyli z dochodami za październik a tam chyba masz dochody wrześniowe - jak mi wpływają dwa podania ale w danym miesiącu -to je wpisuję do tego jednego wywiadu
Level4
Stażysta
Zajmuję się: pracownik socjalny, sekretarz Zespołu Interdyscyplinarnego
Kontakt:

Post autor: Level4 »

Dzięki, ale dla pewności lepiej zapytać:)
rasia
Praktykant
Zajmuję się: pracownik socjalny
Kontakt:

Post autor: rasia »

SYTUACJĘ DOCHODOWĄ USTALASZ ZGODNIE Z USTAWĄ: Z MIESIĄCA POPRZEDZAJĄCEGO ZŁOŻENIE WNIOSKU. WIĘC JEŚLI MASZ WYWIAD I WNIOSEK W PAŹDZIERNIKU TO PEWNO MASZ W NIM USTALONA SYTUACJĘ DOCHODOWĄ Z WRZEŚNIA. WIEC W OBECNYM WNIOSKU ZŁOŻONYM W LISTOPADZIE MUSISZ USTALIĆ ( NIESTETY NA NOWYM WYWIADZIE)SYTUACJĘ MATERIALNĄ Z MIESIĄCA PAŹDZIERNIKA.BYWA TAK, ZE SYTUACJA KLIENTA JEST NIEZMIENNA ( NP. ZASIŁEK STAŁY TYLKO I WYŁĄCZNIE) WÓWCZAS JEŚLI NIE UPŁYNĄŁ MIESIĄC OD WNIOSKU ZŁOŻONEGO W PAŹDZIERNIKU, NA WYWIADZIE PISZEMY DOCHÓD W 2 POZYCJACH ( WRZESIEŃ I PAŹDZIERNIK) WÓWCZAS BIERZEMY OD KLIENTA OŚWIADCZENIE NA DN. 31 PAŹDZIERNIK INFORMUJĄCE ŻE JAGO DOCHÓD W PAŹDZIERNIKU NIE ULEGŁ ZMIANIE I WYNOSI ... WÓWCZAS WYDAJEMY DECYZJĘ NA ZASIŁEK NA NOWY WNIOSEK NA WYWIADZIE Z PAŹDZIERNIKA.
Zablokowany