Hej
mam pytanie odnośnie pozytywnej weryfikacji wniosku w tym zadaniu w sytuacji gdy lekarz w zaświadczeniu lekarskim zaznaczył jednoczesną dysfunkcję jednej ręki i jednej nogi natomiast. Zgodnie z zapisami rozdziału VI ust.1 pkt 3 lit d dokumentu pn. „Pilotażowy program Aktywny samorząd” jednym z podstawowych warunków uczestnictwa w programie w ramach Modułu I Obszar C Zadanie 5 jest - „dysfunkcja narządu ruchu powodująca problemy w samodzielnym przemieszczaniu się” przez którą należy rozumieć (zgodnie z zapisem ust. 31 pkt 4 dokumentu pn. „Kierunki działań oraz warunki brzegowe obowiązujące realizatorów pilotażowego programu „Aktywny samorząd” w 2020 roku”) „sytuację, kiedy stan zdrowia osoby niepełnosprawnej oraz poziom dysfunkcji narządu ruchu wyklucza samodzielne poruszanie się i przemieszczanie się na zewnątrz; brak takiej możliwości powinien wynikać z dysfunkcji charakteryzującej się znacznie obniżoną sprawnością ruchową w zakresie kończyn dolnych (…)”. Na tej podstawie zweryfikowałam wniosek negatywnie, skonsultowałam to też z PFRON Warszawa podczas rozmowy telefonicznej. I teraz moje pytanie czy ktoś ma wyjaśnienie na ten temat "na piśmie" jestem po rozmowie z Wnioskodawcą, który dość wyraźnie wyraził swoje zdanie na ten temat i zapowiedział że odwoła się wszędzie gdzie się da cokolwiek to oznacza. Będę wdzięczna za pomoc.