weryfikacja szkół we wnioskach
-
- Stażysta
- Zajmuję się: referent
- Kontakt:
weryfikacja szkół we wnioskach
jak weryfikujecie szkoły z wniosków elektronicznych, czy bierzecie dodatkowo coś jeszcze odnośnie nauki?
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: weryfikacja szkół we wnioskach
a po co?
podręcznik str.15:
Uwaga: zgodnie z § 35 rozporządzenia, wójt, burmistrz oraz prezydent miasta do dnia umożliwienia
dokonywania drogą elektroniczną weryfikacji informacji o uczęszczaniu dziecka do szkół i placówek
oświatowych, o których mowa w art. 3 ust. 1 pkt 1 ustawy z dnia 15 kwietnia 2011 r. o systemie informacji
oświatowej, nie są zobowiązani dokonywać tej weryfikacji. Oznacza to, że podstawowy warunek
otrzymania świadczenia, tj. nauka w szkole, jest obecnie ustalany na podstawie zawartego we wzorze
wniosku oświadczenia wnioskodawcy, że w roku szkolnym 2018/2019 – w zależności od daty złożenia
wniosku – dziecko będzie się uczyć lub uczy się w szkole.
podręcznik str.15:
Uwaga: zgodnie z § 35 rozporządzenia, wójt, burmistrz oraz prezydent miasta do dnia umożliwienia
dokonywania drogą elektroniczną weryfikacji informacji o uczęszczaniu dziecka do szkół i placówek
oświatowych, o których mowa w art. 3 ust. 1 pkt 1 ustawy z dnia 15 kwietnia 2011 r. o systemie informacji
oświatowej, nie są zobowiązani dokonywać tej weryfikacji. Oznacza to, że podstawowy warunek
otrzymania świadczenia, tj. nauka w szkole, jest obecnie ustalany na podstawie zawartego we wzorze
wniosku oświadczenia wnioskodawcy, że w roku szkolnym 2018/2019 – w zależności od daty złożenia
wniosku – dziecko będzie się uczyć lub uczy się w szkole.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
Ja mam przypadek kobieta złożyła wniosek na dziecko uczące się w liceum dla dorosłych ale we wniosku dała że ponadpodstawowa nie policealna i nie dla dorosłych. Sprawdziłem szkołę po adresie i jest to liceum dla dorosłych oraz rozmawiałem z wnioskodawczynią telefonicznie, która to potwierdziła. Mam dylemat czy jej wypłacić teraz na oświadczenie i później bawić się w NP czy iść w odmowę. Nie chcę jej pokrzywdzić NP. Może ktoś się podzieli co by zrobił z czymś takim ?
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
wezwij ją do przedstawienie zaśw. ze szkoły.
Jestem pod wrażeniem twojej dociekliwości....
Jestem pod wrażeniem twojej dociekliwości....
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
Akurat mieszkam w miejscowości gdzie znajduje się ta szkoła i zapaliła mi się jakoś czerwona lampka. Dodatkowo nie chce mi się bawić później w NP i dochodzić zwrotu.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: członek i sekretarz GKRPa, pracownik socjalny, fundusze unijne
- Kontakt:
A ja gratuluje takiej dociekliwości! Sama taka jestem :p ja bym wezwała do wyjaśnienia, niech złozy oświadczenie i dac odmowę.Szarak pisze:Ja mam przypadek kobieta złożyła wniosek na dziecko uczące się w liceum dla dorosłych ale we wniosku dała że ponadpodstawowa nie policealna i nie dla dorosłych. Sprawdziłem szkołę po adresie i jest to liceum dla dorosłych oraz rozmawiałem z wnioskodawczynią telefonicznie, która to potwierdziła. Mam dylemat czy jej wypłacić teraz na oświadczenie i później bawić się w NP czy iść w odmowę. Nie chcę jej pokrzywdzić NP. Może ktoś się podzieli co by zrobił z czymś takim ?
Oprócz weryfikacja szkół we wnioskach - Dobry Start (300+) przeczytaj również:
autonumeracja programu DS 300+
sprawozdanie z 300+ do 25-07-2018
wnioski elektroniczne jak robicie
Centrum kształcenia ustawicznego szkoła branżowa I stopnia
Decyzja o odmowie przyznania świadczenia dobry start
Źle wpisana miejscowość zamieszkania, czy każdego wzywać?
kto rozpatruje wniosek na dobry start - kierownik
Decyzja odmowna dziecko na studiach kto ma podpisac
szkoła niepubliczna - zerknijcie czy się należy 300+
Czy robicie metryki do Dobrego Startu???
uczeń liceum też dostanie 300+
rozwód, miejsce pobytu dziecka u matki, ojciec składa wniose
matka panna sklada wniosek na 300 plus
Osoba składa kilka wniosków za innych
To jaka stawka za decyzję od dziecka?
wzór informacji ??? - chaos w głowie