wezwanie do teczki - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 09 lis 2016, 10:30

czy jak dluznik jest za granica to wszystko drukujemy i wpinamy do teczki zamiast wysylac? wezwanie n wywiad rowniez, czy tylko zaiadomienie o przyznaniu i decyzje o zwrocie (jak jestemy oww i owd)? jest na to jakis art.?
emipli

Napisano: 09 lis 2016, 10:54

JAKA DECYZJA O ZWROCIE? Od września 2015r. nie ma decyzji o zwrocie.
Jak jest za granicą i masz adres na terenie UE to normalnie ślesz zawiadomienie o przyznaniu FA (zgodnie z artykułem w KPA Strona, która nie ma miejsca zamieszkania lub zwykłego pobytu albo siedziby w Rzeczypospolitej Polskiej lub innym państwie członkowskim Unii Europejskiej, jeżeli nie ustanowiła pełnomocnika do prowadzenia sprawy zamieszkałego w Rzeczypospolitej Polskiej i nie działa za pośrednictwem konsula Rzeczypospolitej Polskiej, jest obowiązana wskazać w Rzeczypospolitej Polskiej pełnomocnika do doręczeń, chyba że doręczenie następuje za pomocą środków komunikacji elektronicznej. )
ale jak nie masz adresu to rzeczywiście drukujesz TYLKO zawiadomienie i zostawiasz w teczce
nowa15

Napisano: 09 lis 2016, 11:06

przejęłam świadczenia po koleżance, nie miałam pojęcia, że już nie ma decyzji o zwrocie. ChOOOlerka.... czyli teraz tylko zawiadomienie, dziekuje bardzo za odpowiedź
emipli

Napisano: 10 lis 2016, 9:21

Co w przypadku gdy dłużnik jest w Algierii? Wysyłać mu info o konieczności ustanowienia pełnomocnika czy może nie mamy prawa z nim korespondować...
Długopis

Napisano: 15 lis 2016, 11:21

???
Długopis

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x