wezwanie komornika sądowego do uzupełnienia - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 17 paź 2018, 15:08

witam
W odpowiedzi na wniosek o przyłączenie do postępowania egzekucyjnego, który został podpisany przez Wójta, komornik sadowy przysłał mi wezwanie do uzupełnienia braków formalnych wniosku, ponieważ:
nie przedstawiono aktu powołania dla Wójta Gminy Trzeszczany

W poprzednich latach wysyłałam już podobne wnioski ale nikt nie żądał podobnego dokumentu, a teraz na podstawie art.130 kpc w związku z art. 13 par 2 kpc oraz art.797 kpc otrzymałam wezwanie pod rygorem zwrotu wniosku.

Czy mieliście podobny przypadek, czy komornik ma prawo domagać się takiego dokumentu ?
akloiw80
Praktykant
Od: 10 lut 2015, 11:30
Zajmuję się:

Napisano: 18 paź 2018, 7:41

to juz przesada, na mnie wołali ksero upoważnienia wójta dla kierownika
GRAS
Starszy referent
Od: 17 maja 2017, 9:15
Zajmuję się: FA

Napisano: 18 paź 2018, 7:53

GRAS pisze:to juz przesada, na mnie wołali ksero upoważnienia wójta dla kierownika
ja już mam tak od 2/3 lat ... zaświadczenie o wyborze Wójta/Burmistrza, upoważnienie Kierownika, decyzja, i informacje o rozpoczęciu realizacji decyzji ( harmonogram wypłat )
beatab
Referent
Od: 16 kwie 2014, 12:14
Zajmuję się:

Napisano: 19 paź 2018, 19:21

akloiw80 pisze:witam
W odpowiedzi na wniosek o przyłączenie do postępowania egzekucyjnego, który został podpisany przez Wójta, komornik sadowy przysłał mi wezwanie do uzupełnienia braków formalnych wniosku, ponieważ:
nie przedstawiono aktu powołania dla Wójta Gminy Trzeszczany

W poprzednich latach wysyłałam już podobne wnioski ale nikt nie żądał podobnego dokumentu, a teraz na podstawie art.130 kpc w związku z art. 13 par 2 kpc oraz art.797 kpc otrzymałam wezwanie pod rygorem zwrotu wniosku.

Czy mieliście podobny przypadek, czy komornik ma prawo domagać się takiego dokumentu ?
Tak. Ja byłam wezwana do przedstawienia zaświadczenia, że prezydent jest prezydentem. Wysłałam kserokopię i jest ok.
kaffi
Referent
Od: 23 lut 2016, 20:30
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x