wezwanie męża do złożenia wyjasnień- czy mogę? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 16 lis 2017, 16:01

kobieta złozyła wniosek do 500+ mąż nie ma ubezpieczenia wiec zadzwoniłam do kobiety żeby dowiedziec sie o co chodzi. Powiedziała, że on za granica nie pracuje, ale do grudnia go nie będzie....hmmmm... no cóz. z toku rozmowy wywnioskowałam że on jednak za granica jest i pracuje tylko na czarno a ona złozyła wniosek bo myslała że sie zwyczajnie im uda. Tylko co teraz zrobić? Czy ja mam go wezwać do złożenia wyjaśnień w zwiazku ze złożonym przez żone wniosku na 500+ i zostawic wniosek bez rozpatrzenia jak sie nie stawi? Kobieta jest swiadoma że tych pieniedzy póki co nie bedzie dostawać.
julk@@@
Referent
Od: 03 kwie 2017, 11:37
Zajmuję się: sr

Napisano: 16 lis 2017, 16:04

do wyjasnien mozesz wezwac wnioskodawce, jak ci wyjasni,ze maz nie ma ubezpieczenia bo nie ma i juz , bo nie pracuje a ona go przy sobie nie ubezpieczy, bo nie chce:)i napisze ci,ze za granica maz nie pzrebywa...to nie masz czego sie czepiac i swiadczenia powinnas przyznac...jak kiedys wyjdzie,ze byl za granica w tym czasie to bedziesz pytac o koordynacje to raz, a dwa bedziesz mogla zlozyc wniosek do prokuratury na pania ze falszywe oswiadczenie zlozyla;-)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 17 lis 2017, 16:50

kb pisze:do wyjasnien mozesz wezwac wnioskodawce, jak ci wyjasni,ze maz nie ma ubezpieczenia bo nie ma i juz , bo nie pracuje a ona go przy sobie nie ubezpieczy, bo nie chce:)i napisze ci,ze za granica maz nie pzrebywa...to nie masz czego sie czepiac i swiadczenia powinnas przyznac...jak kiedys wyjdzie,ze byl za granica w tym czasie to bedziesz pytac o koordynacje to raz, a dwa bedziesz mogla zlozyc wniosek do prokuratury na pania ze falszywe oswiadczenie zlozyla;-)
ok dzięki za pomoc :)
julk@@@
Referent
Od: 03 kwie 2017, 11:37
Zajmuję się: sr

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x