Dłużnik odebrał wezwanie- nie przyszedł, wysłałam wszczęcie- wróciło z adnotacją adresat wyprowadził się. Działam dalej czy szukam adresu i przekazuje wg miejsca zamieszkania? Bo wezwanie odebrał i mógł przyjść, ale z drugiej strony nie wiem gdzie mieszka to gdzie mam go ścigać. Podpowiedzcie
Rzeczywiście, domniemanie doręczenia miałoby znaczenie, w razie braku informacji o niezamieszkiwaniu. W razie wyprowadzenia się dłużnika, nie jest znana właściwość organu co jest kluczowe do podjęcia działań.
Ja dalej w tym temacie - jak dłużnik nie przyszedł na wywiad to wszczęłam postępowanie, teraz skoro się wyprowadził i nie jestem OWD to muszę wydać decyzję umarzającą postępowanie tylko jaki adres dłużnika wpisać na decyzji i tak nie wyślę bo nie wiem dokąd. Czy czekać aż komornik ustali adres i wtedy umorzyć ale znowu będę musiała przedłużyć postępowanie a pisma i tak nie wyślę bo nie wiem gdzie grrrr
Jakie to wszystko zawiłe, podpowiedzcie coś ?
Mam ten sam problem. Tylko czy ja zrobiłam dobrze, że w tym samym czasie wysłałam do dłuznika wszczęcie postepowania i do komornika i oww o dokonanych wpłatach?