widzieliście uwagi??? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 28 sty 2016, 12:26

https://www.legislacja.gov.pl/projekt/12 ... 8#12326818

MF znowu chce żeby było 30 zł od decyzji a nie 2%
emiljaa
Referent
Od: 03 kwie 2014, 13:28
Zajmuję się: ŚR i inne

Napisano: 28 sty 2016, 13:14

sami będa to robic jak tak będa kombinować
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 28 sty 2016, 13:16

porąbało ich???????
;) „-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”
Nutka
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 10:14
Zajmuję się:

Napisano: 28 sty 2016, 13:21

sorry ale nie trzeba być bystrzakiem żeby przewidzieć jakie będą z tym cyrki związane,
masterm

Napisano: 28 sty 2016, 13:33

Gdyby weszło 30 zł od wyd. dec. to nie biorę tego bo cały system już zaplanowanej mojej rozmowy o wyrwaniu się od płacy minimalnej walnie się = przecież wiesz że nie mamy na to pieniędzy ze względu na to, że nie weszło 2% :(
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 28 sty 2016, 16:18

heiland pisze:Gdyby weszło 30 zł od wyd. dec. to nie biorę tego bo cały system już zaplanowanej mojej rozmowy o wyrwaniu się od płacy minimalnej walnie się = przecież wiesz że nie mamy na to pieniędzy ze względu na to, że nie weszło 2% :(

zostało 2% na ten rok , potem 1,5 % ale skąd wiecie, ze wy to będziecie robić? może zatrudnia kogos innego - nowy etacik?????????? ja jestem z tym całym bałaganem sama SR, FA, dłuznicy, ZDO, SZO itp.. już więcej nie dam rady zrobić, a po 12 godzin dziennie nie zamierzam pracować !!!!!!!!!!!!!!!!
nowa77777

Napisano: 28 sty 2016, 19:31

nowa77777 pisze:
heiland pisze:Gdyby weszło 30 zł od wyd. dec. to nie biorę tego bo cały system już zaplanowanej mojej rozmowy o wyrwaniu się od płacy minimalnej walnie się = przecież wiesz że nie mamy na to pieniędzy ze względu na to, że nie weszło 2% :(

zostało 2% na ten rok , potem 1,5 % ale skąd wiecie, ze wy to będziecie robić? może zatrudnia kogos innego - nowy etacik?????????? ja jestem z tym całym bałaganem sama SR, FA, dłuznicy, ZDO, SZO itp.. już więcej nie dam rady zrobić, a po 12 godzin dziennie nie zamierzam pracować !!!!!!!!!!!!!!!!
Ja jeszcze więcej i nic płacz mi nie da ani nic tym podobnego.
Po prostu albo dostaję 500+ do pensji albo idę wpi... i nie będę sobie nerwów szarpał na ludziach, współpracownikach i przepisach.

Sąd wiemy, że typy na nas padną? A przynajmniej stąd: (komunikat w CAS)
[...] Teraz 500+ (wszystkie informacje dotyczą projektu ustawy) !!!!
Świadczenie będzie realizowane poprzez syst dziedzinowy SR. Projekt ustawy mówi, że wójt może zlecić realizację świadczenia istniejącej jednostce, lub stworzyć nową jednostkę do realizacji tego zadania.
Sprawozdawczość będzie szła przez CAS (utworzony nowy obszar) co miesiąc, pierwsze sprawozdanie w maju, będzie chyba też oddzielny zbiór centralny.
Nowa wersja oprogramowania do SR uwzględniająca 500+ ma powstać do 1 kwietnia 2016.
Od 1 kwietnia ma działać już u Państwa w ośrodkach. My mamy dopilnować aby każdy miał na 1 kwietnia zaktualizowaną wersję.
Na rozpatrzenie wniosku będzie prawdopodobnie 3 miesiące (w pierwszym rzucie)[...]
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x