https://www.legislacja.gov.pl/projekt/12 ... 8#12326818
MF znowu chce żeby było 30 zł od decyzji a nie 2%
heiland pisze:Gdyby weszło 30 zł od wyd. dec. to nie biorę tego bo cały system już zaplanowanej mojej rozmowy o wyrwaniu się od płacy minimalnej walnie się = przecież wiesz że nie mamy na to pieniędzy ze względu na to, że nie weszło 2%
Ja jeszcze więcej i nic płacz mi nie da ani nic tym podobnego.nowa77777 pisze:heiland pisze:Gdyby weszło 30 zł od wyd. dec. to nie biorę tego bo cały system już zaplanowanej mojej rozmowy o wyrwaniu się od płacy minimalnej walnie się = przecież wiesz że nie mamy na to pieniędzy ze względu na to, że nie weszło 2%
zostało 2% na ten rok , potem 1,5 % ale skąd wiecie, ze wy to będziecie robić? może zatrudnia kogos innego - nowy etacik?????????? ja jestem z tym całym bałaganem sama SR, FA, dłuznicy, ZDO, SZO itp.. już więcej nie dam rady zrobić, a po 12 godzin dziennie nie zamierzam pracować !!!!!!!!!!!!!!!!
[...] Teraz 500+ (wszystkie informacje dotyczą projektu ustawy) !!!!
Świadczenie będzie realizowane poprzez syst dziedzinowy SR. Projekt ustawy mówi, że wójt może zlecić realizację świadczenia istniejącej jednostce, lub stworzyć nową jednostkę do realizacji tego zadania.
Sprawozdawczość będzie szła przez CAS (utworzony nowy obszar) co miesiąc, pierwsze sprawozdanie w maju, będzie chyba też oddzielny zbiór centralny.
Nowa wersja oprogramowania do SR uwzględniająca 500+ ma powstać do 1 kwietnia 2016.
Od 1 kwietnia ma działać już u Państwa w ośrodkach. My mamy dopilnować aby każdy miał na 1 kwietnia zaktualizowaną wersję.
Na rozpatrzenie wniosku będzie prawdopodobnie 3 miesiące (w pierwszym rzucie)[...]