WIĘKSZE DOTACJE CZAS NA PODWYŻKI W śDS - Ośrodki Wsparcia

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 10 lis 2015, 14:14

Witam. O przyszłego roku zmieniają się dotacje na uczestnika na początku roku może być mniejsza ale kwota powinna zostać wyrównana. Planuje podwyżkę dla pracowników, ponieważ w ostatnich latach nie miałam takiej możliwości z powodu braku funduszów.
Czas na zmiany ponieważ przez wiele lat płace stały praktycznie w miejscu. Zastanawiam się na jakim poziomie ustalić wynagrodzenia obecnie w moim ośrodku zarabiają 2000 brutto wszyscy pracownicy również personel pomocniczy. Jakie są wasze oczekiwania 2500 - 2700 brutto ? Też chce zapytać innych kierowników czy planują coś konkretnego w tym kierunku ?
KierowniczkaŚDS

Napisano: 13 lis 2015, 12:45

U nas decyzje ostateczne co do kwot podwyżek podejmie Zarząd Stowarzyszenia.Myślę , że terapeuta po studiach z wieloletnim stażem pracy powinien zarabiać netto ponad 2000 zł. Pewnie sytuacją wymarzoną byłoby 2400-2500 na rękę. Z pewnością na to zasługujemy. :!:
GRASZKA

Napisano: 13 lis 2015, 18:00

GRASZKA zgadzam się.
2000 to powinno być minimum dla wykształconego pracownika. a 2500 dla pracownika ze stażem.
Gość2

Napisano: 13 lis 2015, 22:04

Zgadzam się , te 2500 netto powinna zarabiać osoba z wyższym wykształceniem, która 8 godzin pracuje z osobami niepełnosprawnymi. U mnie w ośrodku sytuacja jest wręcz żałosna, gdyż pracownicy z 10-letnim stażem nie zarabiają nawet 1500 na rękę. Pytanie jest takie, kto nam da te 2500 ???? Śmiem twierdzić, że nikt, gdyż w ogóle nie dochodzimy swoich praw.
Ale pomysł i inicjatywę popieram w pełni.
Gość 3

Napisano: 20 lis 2015, 15:33

Czas podjąć rozmowy ze swoimi szefami. Wzrost kwoty dotacji to z pewnością jest argument, by te żałosne pensje podnieść. 2700 bruto - 3100 brutto w zależności od wykształcenia , stażu pracy.
GRASZKA

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x