Działając na podstawie art. 26 ust.3 ustawy z dnia 9 marca 2023r.o zmianie ustawy o ochronie konkurencji i konsumentów oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. 2023, poz. 852) oraz art. 61 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. - Kodeks postępowania administracyjnego (Dz. U. z 2023r. poz. 775 ze zm.) oraz upoważnienia Wójta ................do prowadzenia postępowania w sprawach świadczeń rodzinnych oraz do wydawania w tych sprawach decyzji, stwierdzam, iż w dniu 07.08.2023r. zostało wszczęte z urzędu postępowanie w sprawie zmiany decyzji nr .................... z dnia .................... w części dotyczące okresu przyznania prawa do …………….. . Zgodnie z art. 26 ust.3 ustawy o zmianie ustawy o ochronie konkurencji i konsumentów oraz niektórych innych ustaw wszczęcie postępowania w sprawie zmiany decyzji ustalającej prawo do zasiłku pielęgnacyjnego następuje z urzędu. Wszczęcie postępowania, o którym mowa w art.26 ust.3 ustawy o zmianie ustawy o ochronie konkurencji i konsumentów oraz niektórych innych ustaw, nie wymaga zawiadomienia strony.
ja nie robiłam nic w tym temacie... normalnie decyzja zmieniająca, tylko w uzasadnieniu dodałam jedno zdanie że wszczęcie nie wymaga zawiadomienia strony. ale to chyba też nie jest konieczne