Witajcie. Mam prośbę: jak to usunąć z systemu?(Sygnity)...... A sytuacja była taka:
W październiku babka złożyła wniosek o FA na 2 córki: Jolę i Kasię, Jola ma jeszcze 17 lat, ale Kasia skończyła 18 lat w listopadzie... Nie przyznałam, bo z danych z zaświadczenia od komornika wynikało, że egzekucja jest skuteczna (chociaż nie było to zaznaczone, więc zadzwoniłam tam, żeby się upewnić i kancelaria potwierdziła, ze narazie skuteczna) Ale... babce było mało i odwołała się w listopadzie... Przyszedł koniec grudni, decyzji z Kolegium jeszcze nie było, więc córka, która skończyła 18 lat w listopadzie, złożyła mi w grudniu wniosek sama na siebie... Wtedy egzekucja była już bezskuteczna, ale nie doniosła mi zaświadczenia ze skarbowego (miała na to 30 dni... ) i poprosiła o zawieszenie postępowania, bo twierdziła, że to Urząd Skarbowy jest winien, że nie wydał zaświadczenia na czas. Przyniosła mi to w lutym i poprosiła o wszczęcie postępowania. Dzwoniliśmy do SKO i tam powiedzieli, że mamy jej przyznać od lutego, bo w lutym doniosła zaśw. z U.S. ale nie udowodniła, że to z winy skarbówki... Ja głupia przyznałam... Po tym wszystkim przyszła wreszcie decyzja z SKO, że przyznają... Joli - od grudnia do września i Kasi (bo ztweirdzili, że matka ma występować w jej imieniu) - od grudnia do sierpnia.. I tym sposobem \"dorobiłam się\" dwóch decyzji przyznających na jedną osobę... Pomóżcie, co zrobić... Bo przecież będę musiała to wyrównać ....