wniosek - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 24 lut 2014, 17:49

co piszecie w wniosku do prokuratury , podeślijcie coś proszę.
uwzględniacie informacje o tym ze przyznane świadczenia z FA i na jaki okres? własnie i wtedy jesli podajecie taka informacje to który okres zasiłkowy uwzględniacie.
Ja mam taka sytuacje wniosek o podjęcie działań wpłynął w XII 2013 r.zawierał on jednoczesnie info o przyznaniu swiadczeń na okres zasiłkowy od października 2013 do września 2014.
to ja do Prokuratury wysyłam ten aktualny wniosek o podjęcie działań czy ten dotyczący okresu zas. od października 2012 do września 2013?

~nowa ania

Napisano: 24 lut 2014, 18:00

Po otrzymaniu wniosku od OWW wzywasz dłużnika na wywiad i złożenie oświadczenia majątkowego.
Jak się nie stawi do robisz wszczęcie o uchylaniu się od zobowiązań alimentacyjnych i jednocześnie występujesz do komornika i OWW z zapytaniem o wpłaty z ostatnich 6 m-cy.
Jak nie płaci 50% to wystawiasz decyzję o uchylaniu.
Po jej uprawomocnieniu dopiero występujesz z wnioskiem do starosty o zatrzymanie prawa jazdy i z wnioskiem do prokuratuiry o ściganie za przestępstwo z art. 209 par. 1 KK
~Anka W.

Napisano: 24 lut 2014, 18:06

ok tak zrobiłam tylko która inf. o przyznaniu świadczen z FA załączam ta aktualna na okres zas. 13/14 czy 12/13/
~nowa ania

Napisano: 25 lut 2014, 9:18

Jeśli w poprzednim okresie 2012/13 nie występowałaś z wnioskiem do prokuratury to załącz obie informacje.
~Anka W.

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x