WNIOSEK DŁUŻNIKA O ROZŁOŻENIE NA RATY - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 17 lis 2014, 12:35

Dłużni złożył wniosek o rozłożenie na raty całego zadłużenia i o umorzenie odsetek w części lub całości (wierzycielka już się nie ubiega bo wyjechała za granicę a miała FA od 2010 do 2014)
Jak prowadzić to postępowanie bo miałam przekazane do niego wszczęcie w sprawie zwrotu FA ale jeszcze nie wydałam decyzji. Czy mogę ją wydać? On jest z innej gminy . Czy mam pisać do tamtego ośrodka w sprawie ustalenia jego sytuacji i czy przekazać mu coś do wypełnienia?
Jak wygląda taka decyzja rozłożenie na raty czy robi się ją w systemie czy w wordzie
Czy mogę wydać decyzję zwrotową a potem rozłożenie na raty i wtedy nie wysyłać upomnienia i TW (bo wiem że całości nie wpłaci z tej decyzji)

Proszę pomóżcie!
AlicjaGOPS

Napisano: 17 lis 2014, 15:04

Proszę udzielcie mi jakiejś odpowiedzi jak mam to zrobić!
AlicjaGOPS

Napisano: 17 lis 2014, 15:21

opisal jaką ma sytuację dochodową i rodzinną ?? jak nie to wezwij go
pres

Napisano: 17 lis 2014, 15:52

Ten dłużnik jest z poza mojej gminy. czy wtedy pisać tam aby oni przeprowadzili z nim wywiad czy tez przekazali informacje z świadczeń rodzinnych i pomocy społecznej?
Jakby ktoś mógł odpowiedzieć na wszystkie z moich powyższych pytań byłabym wdzięczna
AlicjaGOPS

Napisano: 18 lis 2014, 9:58

Proszę dajcie mi jakieś wskazówki , czy to za skomplikowany przykład
AlicjaGOPS

Napisano: 18 lis 2014, 15:41

Proszę pomóżcie!!!! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
AlicjaGOPS

Napisano: 19 lis 2014, 10:16

wystaw decyzję o zwrocie. wniosek o podjęcie działań i na podstawie informacji z wywiadu ustalisz sytuację dochodową i rodzinną
kamka

Napisano: 19 lis 2014, 15:56

kama ale powiedz czy tak mogę wystąpić o przeprowadzenie wywiadu alimentacyjnego jak już w tym okresie wierzycielka sie nie ubiega o FA bo wyjechała za granicę?
AlicjaGOPS

Napisano: 20 lis 2014, 10:12

skoro wierzycielka się nie ubiega to wniosku o wywiad nie możesz wysłać chyba że wierzycielka złożyła wniosek o podjęcie działań
kamka

Napisano: 21 lis 2014, 8:57

Wierzycielka nie złożyła tego wniosku bo jej nie ma a to że dłużnik złożył wniosek o rozłożenie na raty to ja nie obchodzi więc jak prowadzić tę sprawę logicznie. Pomocy!!!
AlicjaGOPS

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x