ostatni wniosek do Cepik pisałam pół roku temu i nie wiem czy nadal obowiązuje art.100c ust. 1 pkt 12c ustawy prawo o ruchu drogowym czy już art. 100ah ust. 1 pkt 25 w/w ustawy?
Przy art. 100c jest takie 65) u góry, które mówi:
Na podstawie art. 13 ust. 1 ustawy, o której mowa w odnośniku 23, art. 100a i art. 100b–100e w brzmieniu obowiązującym do dnia 4 czerwca 2018 r. stosuje się do czasu wdrożenia rozwiązań technicznych umożliwiających wprowadzanie, przekazywanie, gromadzenie i udostępnianie danych, na zasadach określonych w art. 100aa–100aq, w brzmieniu nadanym przez ustawę, o której mowa w odnośniku 37.Na podstawie art. 13 ust. 2 zdanie pierwsze ustawy, o której mowa w zdaniu pierwszym, minister właściwy do spraw informatyzacji ogłasza w swoim dzienniku urzędowym komunikat określający termin wdrożenia rozwiązań technicznych, o których mowa w zdaniu pierwszym.
Czy to już było ogłoszone? Bo jeśli nie to 100c jest nadal aktualny
Czytałem tekst jednolity ww. ustawy i wysłałem wniosek art. 100ah.
Czy oprócz art. 100ah w/w ustawy i art. 2 ust. 9 oraz art. 5 ust.3b pkt. 2 ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów należy w podstawie prawnej dodać:
- art. 6 ust. 1 lit. c, e, art. 9 ust. 2 lit. B Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego (UE) 2016/679 z dnia 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenie dyrektywy 95/46/WE
- czy dołączać decyzję o uznaniu za dłużnika uchylającego się?