wniosek do koordynacji
-
- Referent
- Zajmuję się: św
- Kontakt:
wniosek do koordynacji
Witam co robicie w przypadku gdy przychodzi klient składa wniosek i zaznacza że małżonek pracuje za granicą. Dotychczas rejestrowałam wniosek w księdze pisałam pismo i wysyłałam do ROPS ale do systemu Izyda nie wprowadzałam tego. mam dosłownie 2,3 wnioski takie. Podpowiedzcie jak to robić w systemie Izyda. Tak na przyszłość chcę wiedzieć
- Minion
- Starszy referent
- Zajmuję się: SW
- Kontakt:
Re: wniosek do koordynacji
Kontrola nam to weryfikowała czy mamy wprowadzone do systemu 
Normalnie wprowadzasz wniosek, uzupełniasz skład rodziny i zaznaczasz "wniosek przekazany do realizacji w ramach koordynacji". Zostawiasz go tak i czekasz na odpowiedź z ROPS-u

Normalnie wprowadzasz wniosek, uzupełniasz skład rodziny i zaznaczasz "wniosek przekazany do realizacji w ramach koordynacji". Zostawiasz go tak i czekasz na odpowiedź z ROPS-u

- Minion
- Starszy referent
- Kontakt:
Tylko dwa wnioski takie masz ? Szczęściara 

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚW/ŚR/DM/DE
- Kontakt:
tak jak napisał Minion 

-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
a jesli w trakcie pobierania juz 500+ zgłaszają ze jeden z rodzicow rozpoczął prace za granica to gdzie w Izydzie zaznaczacie przesłanie do ROPS-u??
- Minion
- Starszy referent
- Kontakt:
Ja robię tak, że strona oświadcza mi, że prosi o wstrzymanie do czasu rozstrzygnięcia przez marszałka czy zachodzi koordynacja. W izydzie wprowadzam zmianę tzn. wstrzymuję wypłatę a skserowane dokumenty przesyłam do ROPS. Oczywiście są sprzeczne informacje, że jest nieprawnie zrobione ale był post o tym viewtopic.php?f=61&t=207243038syl86 pisze:a jesli w trakcie pobierania juz 500+ zgłaszają ze jeden z rodzicow rozpoczął prace za granica to gdzie w Izydzie zaznaczacie przesłanie do ROPS-u??
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Minion pisze:Ja robię tak, że strona oświadcza mi, że prosi o wstrzymanie do czasu rozstrzygnięcia przez marszałka czy zachodzi koordynacja. W izydzie wprowadzam zmianę tzn. wstrzymuję wypłatę a skserowane dokumenty przesyłam do ROPS. Oczywiście są sprzeczne informacje, że jest nieprawnie zrobione ale był post o tym viewtopic.php?f=61&t=207243038syl86 pisze:a jesli w trakcie pobierania juz 500+ zgłaszają ze jeden z rodzicow rozpoczął prace za granica to gdzie w Izydzie zaznaczacie przesłanie do ROPS-u??
tak tez tak robię ale chodzi mi o zaznaczenie tzw. ptaszka hehe tam gdzie masz wniosek przekazanay w ramach koordynacji, czy w trakcie juz trwania decyzji idzie to jakos edytowac
- Minion
- Starszy referent
- Kontakt:
nie spotkałem się z takim "ptaszkiem" 

-
- Referent
- Zajmuję się: św
- Kontakt:
Re: wniosek przekazany do koordynacji
a jeśli wprowadzę wniosek do Izydy zaznaczę że został przekazany do koord. to co w przypadku gdy krajem do wypłaty nie jest Polska bo maż pracuje w Niemczech a żona w Polsce z dziećmi jest bierna zawodowo. Co potem z tym wnuioskiem
Oprócz wniosek do koordynacji - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Ulga prorodzinna okres zasiłkowy 2017/18
Wszczęcie postępiwania na wniosek czy z urzędu?
uchylenie od kiedy
Wyliczenie dochodów- ROPS
oświadczenie o wysokości dochodu
skreślenie członka rodziny a prawo do świadczenia na dziecko
ROPS - decyzja przyznająca i uchylająca
dochód z zagranicy
Wezwanie w trakcie pobierania świadczenia
Jaki skład rodziny?
ROPS a odmowa
uchylenie decyzji zgodnie z 155 kpa
Zgodnie z k.p.a
Od kiedy przyznać świadczenie ???????