wniosek elektroniczny - cała rodzina za granicą

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mika31
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

wniosek elektroniczny - cała rodzina za granicą

Post autor: mika31 »

Co mam zrobić z takim wnioskiem elektronicznym??? przekazuję do ROPS bezpośrednio czy tak jak zawsze rejestruję u siebie i wysyłam pocztą???

W ogóle faza jest taka, że pan wnioskuje na drugie dziecko, zaznacza przebywanie za granicą a potem pisze że wszyscy członkowie rodziny przebywają za granicą tak jak w momencie poprzedniego wniosku, tyle że wcześniejszy wniosek był w ROPS i przyszło, że koordynacja nie zachodzi, ale wtedy był pan tylko delegowany a teraz napisał że cała rodzina jest za granicą.
Żadnych dokumentów nie dołączył.

Rozumiem że w tej sprawie o dodatkowe informacje mam się ubiegać ja ( zanim wyślę do ROPS) i mam to robić mailowo|??

Pan podał adres zamieszkania w naszej gminie oczywiście.
Awatar użytkownika
noteev
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: wniosek elektroniczny - cała rodzina za granicą

Post autor: noteev »

Odmowa ze względu na art.1.3
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Awatar użytkownika
mika31
Referent
Kontakt:

Post autor: mika31 »

dzięki bardzo :)
bianka
Stażysta
Kontakt:

Post autor: bianka »

mika31 przekazujesz wniosek do ROPS i oni stosują ww. artykuł. My wczytujemy takie wnioski elektroniczne i jak najszybciej przekazujemy je (wydrukowane) do ROPS. W systemie zaznaczamy, że zostały przekazane.
Awatar użytkownika
noteev
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

A to ciekawe, a kto Ci to powiedział?
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
bianka
Stażysta
Kontakt:

Post autor: bianka »

noteev wysłaliśmy kilka takich wniosków do ROPS (zgodnie z art.16) i otrzymaliśmy ich decyzje o odmowie właśnie z uwagi na artykuł, który wymieniłeś.
Awatar użytkownika
noteev
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

No dobrze, ale co to zmieniło? Odmowa jest odmową, a tylko dołożyliście im roboty. Mamy wyraźny zapis naszej ustawy i na jego podstawie dajemy odmowę, nie oglądając się na ROPS.
Albert Camus
ODPOWIEDZ