Przepraszam jeżeli temat już był, ale nie mogę znaleźć info które potrzebuję. Matka pobiera 500+ w innym ośrodku, u nas składa wniosek ojciec dziecka, są po rozwodzie i postanowieniem sadu od sierpnia dziecko jest przy ojcu, sprawdziliśmy faktycznie przebywa. Dzwoniłam do tamtego ośrodka że my chcemy wypłacić 500, tylko że tamten ośrodek chce papierowo informację że dziecko przebywa u nas i będę wypłaty. I teraz prośba do Was, może ma ktoś jakiegoś gotowca co napisać do tamtego ośrodka?!
Dzięki
wniosek Informacja do ośrodka że 500 bedzie przy ojcu
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚW/ŚR/300
- Kontakt:
Re: wniosek Informacja do ośrodka że 500 bedzie przy ojcu
Pismo przewodnie z postanowieniem sądu. 

-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW.
- Kontakt:
Proponuje zrobić dodatkowo wywiad środowiskowy. Zawsze to jeden dokument więcej. I wtedy w piśmie przewodnim możesz napisać, że w wyniku przeprowadzonego wywiadu środowiskowego oraz na podstawie postanowienia sądu opiekunem FAKTYCZNYM dziecka jest Pan X, wobec czego jest on uprawniony do pobierania świadczenie 500+.
Ja miałam podobną sprawę, wiedziałam że będzie odwołanie do SKO więc zbierałam wszystkie dokumenty jakie tylko można
Ja miałam podobną sprawę, wiedziałam że będzie odwołanie do SKO więc zbierałam wszystkie dokumenty jakie tylko można

-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
A powiedzcie mi jeszcze czy jak ojciec złożył mi dopiero wniosek na 500+ to dopiero od grudnia się u nas należy?
Oprócz wniosek Informacja do ośrodka że 500 bedzie przy ojcu - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Liczba rodzin pobierających 500+
koordynacja nie ma informacji do wczytania jak przyznać
wniosek składa ojciec- z matką brak kontaktu
SW na dziecko w MOW
uchylenie - koordynacja
dziecko w placówce a wypłata 500+
Od kiedy uchylić
ojcie chce rezygnacji 500 plus
Sprawa u wojewody i przeprowadzka
OPIEKA NAPRZEMIENNA
tutuł przelewu R.500+
wyrokiem sądu dzieci przy matce ale opiekuje się nimi ojciec