Juz zglupialam jesli osoba sklada na becik i okazuje sie , ze kwalifikuje sie do z. r. to musimy brac dwa oświadczenia , dwa zaswiadczenia etc. czy podpinamy komplet dokumentow razem w teczke ? Przepraszam , za moze zbyt glupie pytanie ...
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Jak dla mnie zgodnie z logiką, zdrowym rozsądkiem, a również przepisami jest posiadanie i prowadzenie teczek osobowych wnioskodawców, (nie rozumiem konstrukcji gdzie teczki prowadzi się z podziałem na świadczenia - nie na osoby) Czyli jeśli dana osoba składa kilka wniosków, to są różne sprawy oczywiście, ale dalej będą w jednej i tej samej teczce tej osoby. No i wtedy jest totalnie bezsensowne żądanie lub nawet powielanie dokumentów które już masz w tej teczce.
"(nie rozumiem konstrukcji gdzie teczki prowadzi się z podziałem na świadczenia - nie na osoby)"
ja robię tak, dlatego że łatwiej mi później archiwizować dokumenty - no chyba, że u Was można zarchiwizować świadczenia rodzinne według teczek osobowych ( nie wiem czy zrozumiałeś co miałam na myśli
a odnosząc się do tematu, z uwagi, że nie prowadzę teczek osobowych biorę zaświadczenia i kseruje do becika, ale że jestem w małej gminie gdzie becików jest rocznie maks. 30 wiec to dla mnie nie problem