wniosek na becik i z.r. oswiadczenia podwojne - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 23 kwie 2014, 13:59

Juz zglupialam :( jesli osoba sklada na becik i okazuje sie , ze kwalifikuje sie do z. r. to musimy brac dwa oświadczenia , dwa zaswiadczenia etc. czy podpinamy komplet dokumentow razem w teczke ? Przepraszam , za moze zbyt glupie pytanie ...
julaaa

Napisano: 23 kwie 2014, 14:09

Bez przesady. Po jednym oświadczeniu i po jednym zaświadczeniu. Oszczędzaj papier!!!
qaz

Napisano: 23 kwie 2014, 14:27

prosze czy moglby ktos jeszcze , do tej pory tak robilam , ale...
....czekam na dniach na kontrole i roi mi sie w glowie grooo pytan
julaaa

Napisano: 23 kwie 2014, 14:28

po jednym oświadczeniu/zaświadczeniu
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 23 kwie 2014, 14:31

Ja mam wszystko w jednej teczce i biorę pojedynczo dokumenty.
Ruda1

Napisano: 23 kwie 2014, 14:46

My mamy osobno zr i beciki więc oryginał + ksero do beciku.
ania 3

Napisano: 23 kwie 2014, 14:53

Dzieki ;)
julaaa

Napisano: 23 kwie 2014, 15:29

Jak dla mnie zgodnie z logiką, zdrowym rozsądkiem, a również przepisami jest posiadanie i prowadzenie teczek osobowych wnioskodawców, (nie rozumiem konstrukcji gdzie teczki prowadzi się z podziałem na świadczenia - nie na osoby) Czyli jeśli dana osoba składa kilka wniosków, to są różne sprawy oczywiście, ale dalej będą w jednej i tej samej teczce tej osoby. No i wtedy jest totalnie bezsensowne żądanie lub nawet powielanie dokumentów które już masz w tej teczce.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 24 kwie 2014, 7:38

"(nie rozumiem konstrukcji gdzie teczki prowadzi się z podziałem na świadczenia - nie na osoby)"

ja robię tak, dlatego że łatwiej mi później archiwizować dokumenty - no chyba, że u Was można zarchiwizować świadczenia rodzinne według teczek osobowych ( nie wiem czy zrozumiałeś co miałam na myśli :)
a odnosząc się do tematu, z uwagi, że nie prowadzę teczek osobowych biorę zaświadczenia i kseruje do becika, ale że jestem w małej gminie gdzie becików jest rocznie maks. 30 wiec to dla mnie nie problem
Małgorzata

Napisano: 24 kwie 2014, 9:22

Małgorzata pisze:Was można zarchiwizować świadczenia rodzinne według teczek osobowych
Trzeba. Alfabetycznie się to robi.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x