wniosek o przyłączenie w sygnity - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 01 lut 2016, 13:42

Jeżeli chodzi o ilość stron to nie zwracam na to uwagi. Mam 1000 dłuzników - jak robiłam ręcznie we wrześniu to robiłam 8 dłużników na dzień - teraz robie chociaż 20. A co do tytułów to akurat dostałam już 400 umorzeń z US (przyłączałałam się wg dat wpływu żeby zmieścić się w trzech miesiącach). reszta była umorzona wcześniej bądź zbieg egzekucji. Jak coś teraz wyjdzie że nie umorzone - ksiegowa dzwoni do US i czekam. Nie wysyłałam nie umorzonych chyba że przez przypadek.
guskaaa

Napisano: 01 lut 2016, 14:13

czyli w pierwszej kolejności tych co ma TW umorzone przez US z reszta czekam a powiedz mi jeszcze czy w tym przyłączeniu ma pisać daty wypłat od 2008 bo gdzieś mi się migłi że tylko okres zasiłkowy od 2013/2014
werka

Napisano: 01 lut 2016, 14:24

Jeżeli będziesz robiła z programu (sygnity) to w tabeli generuje się data wypłaty i kwota odsetek. Jeżeli sama - to ja na początku (jak nie robiłam z programu) to wpisywałam daty wypłaty od 2008 do września 2015.
guskaaa

Napisano: 01 lut 2016, 14:28

a możecie rzucić okiem tutaj i powiedzieć co z tym zrobić?

viewtopic.php?f=45&t=207201289
ehhh

Napisano: 02 lut 2016, 12:00

zrobiłam wszystko fajnie tylko kolejny dylemat po skończonym okresie zasiłkowym 2014/2015 nie robiłam dłużnikowi decyzji o zwrocie co z tym teraz
werka

Napisano: 02 lut 2016, 13:42

Żaden problem - przed każdym rozpoczęciem tworzenia wniosku o przyłączenie patrzę na "liście wypłaconych pozycji" czy wierzycielka miała wypłatę 2014/2015. Jeżeli tak wchodzę na wszystkie decyzję, wybieram okres 14/15 w fa, wyszukuję panią i tworzę do jej decyzji decyzję/należność o zwrocie dłużnikowi. bez numerów - nr z programu (unikatowy). I potem dopiero tworzę wniosek.:)
guskaaa

Napisano: 02 lut 2016, 15:08

mam prośbę, jestem w trakcie wprowadzania wniosku o przyłączenie do egzekucji komorniczej w Sygnity. Wybrałam dłużnika, podłączyłam decyzje i nie wiem w którym miejscu generuje się ten wniosek. Proszę o pomoc !!!!!
ple ple

Napisano: 03 lut 2016, 8:50

Jak wybierzesz decyzje i dłużnika, na samej górze wpiszesz nr dokumentu - to dajesz akceptuj (zielony haczyk w lewym górnym rogu) i czekasz - po kilku sekundach otworzy si e wniosek. A jak wyjdziesz z niego to aby wrócić to trzeba wejść przy dłużniku na korespondencję, "najechać" na pismo do komornika i u góry w wydrukach wybrać wydruk z edycją - i się otworzy.
guskaaa

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x