wniosek o umorzenie - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 14 cze 2016, 14:11

Dłużnik z zakładu karnego przesyła wniosek u umorzenie mu części należności i odsetek ponieważ jak napisał jego sytuacja materialna jak i finansowa jest nędzna nie ma z czego zapłacić bieżących alimentów bo nie pracuje w zakładzie karnym a na wolności nawet nie ma gdzie mieszkać bo jest bezdomny ponadto nie ma nawet za co zdechnąć - to jego słowa. I tu pytanie muszę wszcząć postępowanie na podstawie art. 30 ust. 2 czy może jako 30 ust. 1 tylko nie wiem czy wtedy w razie odwołania SKO się nie czepi? jak myślicie...
i jakie postępowanie dowodowe przeprowadzić bo w ramach art. 30 ust . 1 to łatwo bo napisze się do komornika o skuteczność a co z podstawą 30 ust. 2 zapytanie do zakładu karnego czy istnieje możliwość zatrudnienia i kiedy zostanie zwolniony...... a później w decyzji o odmowie powołać się na to że to sytuacja przejściowa i samo przebywanie w zakładzie karnym nie jest podstawą umorzenia? jak myślicie
tubispl

Napisano: 14 cze 2016, 14:46

tylko jeszcze jedno pytanie ja jestem oww a owd nie ma bo przebywa w zakładzie karnym to czy mogę wszcząć postępowanie na podstawie tylko art. 30 ust. 2 czy mogę też jako art. 30 ust. 1?
tubispl

Napisano: 13 gru 2016, 15:26

Mam podobny problem. Proszę o podpowiedź co dalej z tym zrobić. Dodam tylko że u mnie jest to kolejny wniosek o umorzenie zadłużenia, wcześniej wnosił o umorzenie odsetek i odroczenie terminu płatności, wszczęłam postępowanie zbadałam jego sytuację bytową i odmówiłam, gdy odmówiłam odwołał się do SKO,SKO utrzymało w mocy, a on odwołał się do Sądu i sprawa nadal jest w Sądzie. Teraz pisze o umorzenie zadłużenia za dany okres i prosi o przeprowadzenie wywiady mimo, że jest w Zakładzie Karnym.
A!!!

Napisano: 14 gru 2016, 10:52

Ludzie no co jest tyle odsłon , a żadnej podpowiedzi. Naprawdę nikt nie miał takiego przypadku. Aż nieprawdopodobne.
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x