wniosek o umorzenie postępowania - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 28 lut 2017, 12:34

Witam :D posiadacie moze wniosek o umorzenie postepowania egzekucyjnego? Bo dłużnik spłacił mi całe zadłużenie z FA i komornik chce zebym napisała wniosek o umorzenie postepowania. Zaznacze ze dzieci dłużnika sa juz dorosłe i nie wystapia o Fa.
pozdrawiam :)
Asiaaaaaaaaaa

Napisano: 28 lut 2017, 14:11

Jak dłużnik spłacił mi FA to ja dostałam pismo od Komornika że spłacił FA i koszty jakie były u Komornika. Nie pisałam żadnego wniosku o umorzenie.
U mnie babka brała fundusz więc uchyliłam jej decyzję(którą wysłałam również do Komornika).
Oraz wysłałam informację do OWD oraz do wiadomości dłużnika: "Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w XXX informuje, że w dniu XX.XX.2017r. Komornik Sądowy przy Sadzie Rejonowym w XXXX przesłał pismo informujące, że postępowanie egzekucyjne wobec dłużnika alimentacyjnego Pana XXX zam. ul. XXX okazało się skuteczne. W/w spłacił w całości zaległość powstałą z tytułu wypłaty świadczeń z funduszu alimentacyjnego na uprawnione dziecko: XXX ur. XXX
W związku z powyższym podejmowanie jakichkolwiek działań wobec Pana XXX jako dłużnika alimentacyjnego jest bezcelowe.
Decyzją nr GOPS.XXX.XX.XX.2017 z dnia XX.XX.2017r. uchylono od XX.XX.2017r. wypłacania świadczeń z funduszu alimentacyjnego. "
Katarzynaa
Stażysta
Od: 12 sty 2017, 20:30
Zajmuję się: ŚR/FA

Napisano: 28 lut 2017, 14:53

Ale mi Komornik sam napisał że chce taki wniosek o umorzenie;/
Asiaaaaaaaaaa

Napisano: 12 cze 2017, 15:16

Witam, u mnie troszkę podobnie. Komornik wezwał do złożenia wniosku o umorzenie postęp. albo do wskazania składników majątkowych,z których może prowadzić skuteczna egzekucję. Wydaje mi się, że jak złożę taki wniosek to przyłożę rękę do tego, że dłużnik i komornik będzie miał święty spokój, a mi wcale na tym nie zależy :twisted: Miał ktoś podobną sytuację?
vagabunda
Praktykant
Od: 12 cze 2017, 14:48
Zajmuję się: FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x