wniosek o wszczęcie egzekucji - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 14 kwie 2016, 8:21

Komornik zwrócił złożony do niego wniosek o wszczęcie lub przyłączenie się do post. egzekucyjnego z powodu nie dołączenia do w/w wniosku oryginałów decyzji przyznających św. z fa.Wszystkie oryginały decyzji były wysyłane po zakończeniu każdego okresu świadczeniowego do komornika. Co można zrobić w tej sprawie.
iza11

Napisano: 14 kwie 2016, 20:08

nie możecie dołączyć kserokopii decyzji podbitej za zgodność z oryginałem przez radcę prawnego?
kaffi
Referent
Od: 23 lut 2016, 20:30
Zajmuję się:

Napisano: 15 kwie 2016, 15:18

my dzwoniłyśmy do komorników z pytaniem czy drugi raz im wysyłać i z żadnym nie było problemu - nie wysyłałyśmy ponownie. Wam się trafił zły komornik :mrgreen:
kropka86
Starszy referent
Od: 10 sty 2016, 21:21
Zajmuję się: ŚR,FA,ZDO i inne

Napisano: 15 kwie 2016, 21:53

Mialam tą samą sytuację. Komornik prowadzi egzekucję pod nowym kmp. Musicie wysłać oryginały a w teczkach wierzycielek zostawiacie kserokopie podbite za zgodność. Wysyłacie z wnioskiem i piszecie, że oryginały przesłane do komornika pod kmp...... (oczywiście nowy numer).

I pytanie ode mnie :) Wierzycielka złożyła wniosek o FA. Dłużnik (Polak) mieszka i pracuje w Niemczech. Zaświadczenie z Sądu Okręgowego z adresem. Co dalej? Jakie postępowanie wobec niego? Nie mam pojęcia co robić, bo dopiero wdrażam się w FA. Dziękuję za pomoc :)
nowa w FA

Pozdrawiam
ewa2016

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x