WNIOSEK O WSZCZĘCIE/ PRZYŁĄCZENIE SIĘ DO POSTĘPOWANIA EGZEKU - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 23 sie 2016, 15:58

po otrzymaniu umorzenia tytułów wykonawczych z US wystąpiono z do KS z wnioskiem o wszczęcie postępowania egzekucyjnego. Świadczenia z FA od grudnia 2012 nie były wypłacane.
Wierzycielka od lipca 2016 jest uprawniona do Fa. Po uprawomocnieniu decyzji wysyłam do komornika inf. o rozpoczęciu realizacji decyzji+ decyzje i powinnam wystapic o przyłączenie?
proszę o pomoc
GOPSL

Napisano: 24 sie 2016, 8:09

Proszę o pomoc
GOPSL

Napisano: 24 sie 2016, 14:55

tak przyłączasz tę nową decyzję
beata23

Napisano: 24 sie 2016, 15:03

tylko informacja o rozpoczęciu z decyzją
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 25 sie 2016, 7:53

na temat przyłączeń juz wiele tu czytałam, powiem wam, że mam kilkunastu komorników u siebie i zdarzało się, że do każdego podchodziłam indywidualnie, jeden chciał żeby załączać decyzje inny mówił, że ma i nie trzeba itd.... można wiele wymieniać. Najważniejsze, ze u mnie jest wszystko OK, wszystkich dłużników przyłączyłam. Dodam więcej...jeden komornik przysyła mi zawiadomienie o przyłączenie i wymienia w nim decyzje, które przyłączył, inny komornik uważa, że nie musi mnie informować bo to jest oczywiste i wynika z przepisów. Tak więc różnie bywa z tymi przyłączeniami. Oczywiście zgadzam się z Elmerem ale to, że On tak robi nie znaczy, że u mnie się sprawdzi.
Pozdrawiam ;)
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 kwie 2015, 14:01
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]