wniosek o zmianę św. w związku ze zmianą sytuacji życiowej - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 12 lip 2018, 11:11

Co robicie z wnioskiem w związku ze zmianą sytuacji życiowej w przypadku, gdy członek rodziny uzyskłał dochód i nie ma konieczności zmiany decyzji. Wprowadzacie wniosek, wydruk dochód i co dalej?
sylwiaaaa
Stażysta
Od: 24 paź 2017, 14:54
Zajmuję się: Św

Napisano: 12 lip 2018, 12:17

ja zamykam bez kwalifikacji, powód inny i w adnotacjach sobie tam robię , że uzyskanie dochodu i brak wpływu na świadczenie.
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."

Milton Friedman
Pani M.
Referent
Od: 24 maja 2015, 13:26
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR/DM/DE/KDR

Napisano: 12 lip 2018, 12:56

Ja również wprowadzam wniosek ze zmianą, wybieram trzeci typ wniosku, wprowadzam dochody i załatwiam bez kwalifikacji wybierając powód - inny.
p1r2
Praktykant
Od: 12 lip 2017, 9:35
Zajmuję się: ŚR/ŚW/KDR

Napisano: 12 lip 2018, 13:36

A mi tak informatyk nie kazał robić, bo podobno źle w sprawozdaniu potem klasyfikuje ten wniosek (nie do tego przedziału dochodowego) - za to kazał robić przez Modyfikację danych wniosku i tam dochód zmieniać
Alalala
Inspektor
Od: 05 sie 2016, 9:20
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM

Napisano: 12 lip 2018, 14:21

nam kiedyś tam mówił ze przez modyfikację tylko wtedy gdy błędnie wprowadzimy dochód przy pierwszym wniosku np. nie wpiszemy wysokości składki czy tego typu. Według mnie przez modyfikację byyłoby ok tylko wtedy datę na wydrukui pobiera z pierwszego wniosku.
sylwiaaaa
Stażysta

Napisano: 12 lip 2018, 14:22

nam kiedyś tam mówił ze przez modyfikację tylko wtedy gdy błędnie wprowadzimy dochód przy pierwszym wniosku np. nie wpiszemy wysokości składki czy tego typu. Według mnie przez modyfikację byyłoby ok tylko wtedy datę na wydrukui pobiera z pierwszego wniosku.
sylwiaaaa
Stażysta

Napisano: 13 lip 2018, 9:35

Ja niedawno byłam na szkoleniu z SYGNITY i pan, który prowadził powiedział, że niepoprawne jest wprowadzanie zmian w sytuacji dochodowej poprzez modyfikację danych wniosku. Zgodnie z tym co mówił to modyfikacja danych wniosku służy tylko do poprawienia innych danych wprowadzonych we wniosku, ale by mieć aktualną sytuację dochodową należy wprowadzać wniosek ze zmianą trzeci typ.
p1r2
Praktykant
Od: 12 lip 2017, 9:35
Zajmuję się: ŚR/ŚW/KDR

Napisano: 13 lip 2018, 10:45

p1r2 pisze:Ja niedawno byłam na szkoleniu z SYGNITY i pan, który prowadził powiedział, że niepoprawne jest wprowadzanie zmian w sytuacji dochodowej poprzez modyfikację danych wniosku. Zgodnie z tym co mówił to modyfikacja danych wniosku służy tylko do poprawienia innych danych wprowadzonych we wniosku, ale by mieć aktualną sytuację dochodową należy wprowadzać wniosek ze zmianą trzeci typ.
No i tak powinno się robić. Wtedy system prawidłowo "widzi" dochód uzyskany. Modyfikując dane wniosku PODRABIASZ dokumentację! Fałszujesz zatem! :ugeek:
tomektomek
Praktykant
Od: 22 mar 2016, 11:05
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x