wniosek o zwrot prawa jazdy a co z decyzją uznającą - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 04 gru 2017, 11:24

tak się zastanawiam
mam dłużnika zarejestrował się i wpłacał przez 6 m-cy 50% zasądzonych, chcemy zwrócić się o zwrot prawa jazdy ale zastanawiam się co z decyzją o uznaniu za uchylającego pozostaje dalej w mocy bo został uznany bo nie zarejestrował się i nie było wpłat ale wywiad i oświadczenie było

PS. ma może ktoś wzór wniosku o zwrot prawa jazdy bardzo bym prosiła
Magda123
Stażysta
Od: 07 sie 2017, 11:53
Zajmuję się: FA

Napisano: 04 gru 2017, 12:15

proszę podpowiedzcie
Magda123
Stażysta

Napisano: 04 gru 2017, 15:29

Starosta Powiatowy
Wydział Komunikacji i Transportu

Piecki, dnia 1 grudnia 2017 r.

WNIOSEK
o uchylenie decyzji
o zatrzymaniu prawa jazdy dłużnika alimentacyjnego

Na podstawi art. 6 ustawy z dnia 7 września 2007 r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (Dz. U. z 2017 r., poz. 489 z późn. zmian.) , a także upoważnienia do prowadzenia postępowań administracyjnych i wydawania decyzji w tych sprawach
w n o s z ę :
o uchylenie w całości decyzji nr..... z dnia ..... o zatrzymaniu prawa jazdy kat. ....o numerze ......... Pana .......

UZASADNIENIE
W dniu 1 grudnia 2017 r. Pan ....... stawił się w Gminnym Ośrodku Pomocy Społecznej , udzielił wywiadu alimentacyjnego, złożył oświadczenie majątkowe oraz przedłożył zaświadczenie ..... potwierdzające, że dłużnik alimentacyjny przez okres ostatnich 6 m-cy wywiązywał się w każdym miesiącu z zobowiązań alimentacyjnych w kwocie nie niższej niż 50% kwoty bieżąco ustalonych alimentów.
Wobec powyższego należy zastosować zapis art. 5 ust. 6 w/w ustawy tj. „uchylenie decyzji o zatrzymaniu prawa jazdy następuje na wniosek organu właściwego dłużnika skierowanego do starosty, gdy: 1) ustanie przyczyna zatrzymania prawa jazdy, o której mowa w ust. 3, oraz dłużnik alimentacyjny przez okres ostatnich 6 miesięcy wywiązywał się w każdym miesiącu ze zobowiązań alimentacyjnych w kwocie nie niższej niż 50% kwoty bieżąco ustalonych alimentów”
W tym stanie rzeczy wnoszę jak na wstępie.

Otrzymują:
1 .adresat
2. a/a
Do wiadomości:
1. Komornik Sądowy
2. Pan
izabela17gops
Praktykant
Od: 04 gru 2017, 11:11

Napisano: 05 gru 2017, 11:01

pomyłka raczej na podstawie art 5 ust 6
Magda123
Stażysta

Napisano: 05 gru 2017, 11:15

decyzję o uznaniu uchylasz lub wygaszasz, zdania co do tego są podzielone, ale żeby nie zamykać sobie drogi do ponownego zatrzymania to coś z nią zrób
eMGie
Podinspektor
Od: 06 wrz 2013, 12:13
Zajmuję się:

Napisano: 06 gru 2018, 2:31

Siwetni z was urzednicy , jak zabrac komus prawojazdy doskonale wiecie ale juz jak je zwrocic to dla was wielki problem i nikt nic nie wie . Ja mialem zatrzymane prawojazdy przez takich medrców wlasnie jak wy . Jezdziłem 5 lat codziennie i nie wiedziałem ze mam zatrzymane prawko bo wy jestescie straszni cwaniacy ,zawsze idziecie na latwizne byle sie nie wysilic zbytno . Dwie awizowane przesylki i tyle . Sedzina na sprawe o alimenty potrafila wreczyc mi wezwanie przez policje abym byl na rosprawie . Teraz mialem wypadek po 5ciu latach i nagle sie okazalo ze mam zatrzymane prawojazdy i moge pojsc sobie do wiezienia przez takich wlasnie leniwych urzednikow jak wy . Jelopow co to z swoimi grubymi na panstwowym wikcie upasionymi brzucholami siedza i wymyslaja takie prawa powinno sie wysylac na ciezkie roboty do lopaty i zabierac wszystko co posiadaja za ich tepote umyslowa ,kilka lat na lopacie sprawilo by obnienie poziomu cholesterolu i mozgi tych ludzi zaczely by zaraz normalnie pracowac .
jordano102
Praktykant
Od: 22 lis 2018, 20:35
Zajmuję się: szukaniem prawdy

Napisano: 06 gru 2018, 8:36

ho ho ,Jordano 102, błędne rozumowanie , że jak Pan nie odbierze korespondencji to Pana prawo nie dotyczy? napewno był Pan informowany i o wydaniu decyzji i zatrzymaniu prawa jazdy ,
GRAS
Starszy referent
Od: 17 maja 2017, 9:15

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x