wniosek odesłany z ROPSU - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 07 lut 2017, 12:40

Odesłano do mnie wniosek, który wysłałam wcześniej do ROPSU ponieważ nie zachodzi już koordynacja i ja muszę wypłacać świadczenie od stycznia. Jak zrobić taką decyzję w programie żeby naliczało mi świadczenie od stycznia?
Pola2

Napisano: 07 lut 2017, 12:51

Po pierwsze sprawdzasz, czy osoba się kwalifikuje do świadczenia wychowawczego, pasowałoby świadectwo pracy do potwierdzenia, że osoba już nie pracuje za granicą. Wprowadzasz wniosek i normalnie tworzysz decyzję, przy opracowywaniu decyzji ręcznie modyfikujesz okres przysługiwania świadczenia.
ggg

Napisano: 07 lut 2017, 12:58

ggg pisze:Po pierwsze sprawdzasz, czy osoba się kwalifikuje do świadczenia wychowawczego, pasowałoby świadectwo pracy do potwierdzenia, że osoba już nie pracuje za granicą. Wprowadzasz wniosek i normalnie tworzysz decyzję, przy opracowywaniu decyzji ręcznie modyfikujesz okres przysługiwania świadczenia.
Świadectwo jest potrzebne nawet jeżeli jest to wniosek na drugie dziecko?
Pola2

Napisano: 07 lut 2017, 13:03

Dla Twojego bezpieczeństwa tak, masz czarno na białym, że osoba faktycznie nie pracuje za granicą i dodatkowo oświadczenie osoby, że nie pracuje i nie przebywa poza granicami kraju. ROPS ustala, że wasz Ośrodek jest właściwy, ale Ty musisz zweryfikować, czy faktycznie osobie się należy dane świadczenie.
Joanna_1233
Stażysta
Od: 20 kwie 2016, 17:30
Zajmuję się:

Napisano: 07 lut 2017, 13:09

Joanna_1233 pisze:Dla Twojego bezpieczeństwa tak, masz czarno na białym, że osoba faktycznie nie pracuje za granicą i dodatkowo oświadczenie osoby, że nie pracuje i nie przebywa poza granicami kraju. ROPS ustala, że wasz Ośrodek jest właściwy, ale Ty musisz zweryfikować, czy faktycznie osobie się należy dane świadczenie.
dzięki
Pola2

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x