wniosek oprzeprowadzenie egzekucjio z nieruchomości - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 19 sie 2014, 11:55

Witam, w marcu otrzymałam zawiadomienie od komornika sąd.o nieruchomości dłużnika al
oraz możliwość podjęcia działań zmierzających do złożenia wniosku o przystąpienie do egzekucji z nieruchomości
we wniosku wskazany był wierzyciel w osobie :matki dzieci, ZUS, MOPS
nie złożyłam wniosku dając pierwszeństwo innym,
teraz z rozmowy z kom. wiem że pozostali wierzyciele również takiego wniosku nie złożyli
moje pytanie jest takie : czy ja teraz (mamy już sierpień ) mogę wystąpić z wnioskiem o przystąpienie o egzekucję ze wskazanych nieruchomości
i czy ktoś z was posiada wzór takiego wniosku,
bardzo proszę o pomoc
Ala...

Napisano: 20 sie 2014, 7:44

nikt się nie wypowie??????????
Ala...

Napisano: 20 sie 2014, 11:33

pisz wniosek i to szybko, treść mniej więcej: OPS jako OWW wnosi o wszczęcie egzekucji z nieruchomości dłużnika ... położonych w gminie ... (lub pod adresem), dla których Sąd Rejonowy w ... prowadzi księgę wieczystą nr ... (działki nr: ...) oraz przekazanie uzyskanych w wyniku powyższego postępowania środków na poczet zwrotu należności z tytułu wypłaconych św. z FA i ZA.
a w ogóle to podobno wierzycielka nie ma prawa pobierać FA jeśli nie wyraziła zgody na egzekucję z nieruchomości (czyli uniemożliwia organowi egz. podjęcie wszelkich możliwych działań w celu wyegzekwowania środków od dłużnika), my pisaliśmy wezwanie do klientki, że będzie miała zawieszone wypłaty, jeżeli nie złoży stosownych wyjaśnień (w praktyce pani chcąc pobierać FA składała do komornika czym prędzej pismo, że wnosi o wszczęcie takiej egzekucji lub grzecznie rezygnowała z FA, jeśli nie chciała tego zrobić). Jeśli klientka złożyła wniosek do komornika my pisaliśmy w treści pisma, że "przyłączamy się do powyższej egzekucji jako OWW..." i dalej jak w poprzednim wniosku. Jeśli pani tego nie zrobiła, to my występowaliśmy z wnioskiem do komornika (wzór 1.) i nieruchomość i tak zostawała zajęta, tyle, że klientka nie pobierała już FA i dług nie rósł.
Agab

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x