wniosek pocztą polską

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Pegii

wniosek pocztą polską

Post autor: Pegii »

Otrzymałam wniosek na 500+ dostarczony przez pocztę polską. Wg mnie jest to nieprawidłowe. Dobrze myślę? Wzywam osobnika do złożenia wniosku drogą elektroniczną lub osobiście? Czy rozpatruję ten otrzymany wniosek?
Awatar użytkownika
6i9
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: wniosek pocztą polską

Post autor: 6i9 »

Czemu nieprawidłowe? Jeżeli są braki we wniosku to wzywasz do uzupełnienia i finał
Pegii

u nas przynosili wnioski albo osobiście albo elektronicznie. Pocztą nikt nie przysłał. I teraz mam dylemat.
Awatar użytkownika
6i9
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: 6i9 »

To że nikt nie przysłał pocztą to nie powód żeby petent musiał ponownie składać wniosek. A nigdy nie dostaliście z innej gminy wniosku?
olga271

Post autor: olga271 »

Pegii pisze:Otrzymałam wniosek na 500+ dostarczony przez pocztę polską. Wg mnie jest to nieprawidłowe. Dobrze myślę? Wzywam osobnika do złożenia wniosku drogą elektroniczną lub osobiście? Czy rozpatruję ten otrzymany wniosek?
a co ten wniosek jest bez podpisu? na nie takim druku? coś z nim nie tak?
Pegii

Ten wniosek to generalnie kosmos. Okazuje się, że wnioskodawca z rodziną zameldowany jest w naszej gminie ale w tej chwili obecnej mają posiadłość i mieszkają w Kolumbii. W lipcu mają się tutaj sprowadzić
Pegii

i jeszcze zaznaczyli, że nikt nie przebywa poza granicami naszego kraju. Wniosek zeskanowany i wysłany przez pełnomocnika w Polsce
Iza1

Post autor: Iza1 »

Skoro mieszkają za granica to jak masz im przyznać 500 wrócą w lipcu to niech wtedy złożą ale wyrównania niestety nie będa mieli. Na obecną chwilę wezwałabym do uzupełnienia dokumentów jezeli sie nie zgłoszą zostawiłabym wniosek bez rozpatrzenia.
Awatar użytkownika
sweet.lemon
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: sweet.lemon »

Nie rozumiem czemu wyslanie poczta jest błedne?? miała takie życzenie bierzesz i tyle
ODPOWIEDZ