wniosek przez e-puap - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 29 sie 2022, 13:05

jak to w końcu ma być z tymi wnioskami przez e-puap:

1. pismo przewodnie z podpisem plus załącznik - skan wniosku - wniosek podpisany ręcznie - czy to jest prawidłowo
2. czy musimy weryfikować podpis? (urząd gminy podaje mi wydrukowane wnioski)
gucioo
Referent
Od: 09 cze 2017, 13:05
Zajmuję się: SR

Napisano: 29 sie 2022, 14:13

Podbijam pytanie, bo większość załączników złożonych przez epuap nie ma podpisu prawidłowego po weryfikacji.
mgops@
Praktykant
Od: 22 kwie 2020, 15:09

Napisano: 30 sie 2022, 8:52

ja sie trzymam tego (znalazłam to na innym ops) K

• Wniosek wypełnić np. elektronicznie (np. jako dokument WORD) lub wydrukować i wypełnić ręcznie, wykonać scan wniosku i zapisać jako jeden plik w formacie .pdf
• Następnie wejść na stronę https://www.gov.pl/web/gov/podpisz-doku ... is-zaufany
• Podpisać plik .pdf lub wypełniony elektronicznie plik .doc godnie ze wskazówkami znajdującymi się na podanej stronie, a następnie tak podpisany plik zapisać np. na pulpicie (wniosek jest prawidłowo podpisany, jeśli pojawi się na nim znacznik Podpis zaufany z imieniem i nazwiskiem osoby podpisującej).
• Zalogować się na ePUAP
• Wybrać Pismo ogólne do urzędu
• Załączyć do tego pisma podpisany podpisem zaufanym plik i wysłać.
ninka
Praktykant
Od: 18 paź 2017, 10:39
Zajmuję się: PS

Napisano: 30 sie 2022, 11:46

ninka pisze:
30 sie 2022, 8:52
ja sie trzymam tego (znalazłam to na innym ops) K

• Wniosek wypełnić np. elektronicznie (np. jako dokument WORD) lub wydrukować i wypełnić ręcznie, wykonać scan wniosku i zapisać jako jeden plik w formacie .pdf
• Następnie wejść na stronę https://www.gov.pl/web/gov/podpisz-doku ... is-zaufany
• Podpisać plik .pdf lub wypełniony elektronicznie plik .doc godnie ze wskazówkami znajdującymi się na podanej stronie, a następnie tak podpisany plik zapisać np. na pulpicie (wniosek jest prawidłowo podpisany, jeśli pojawi się na nim znacznik Podpis zaufany z imieniem i nazwiskiem osoby podpisującej).
• Zalogować się na ePUAP
• Wybrać Pismo ogólne do urzędu
• Załączyć do tego pisma podpisany podpisem zaufanym plik i wysłać.
twój sposób wydaje się być bardzo właściwy
my poki co przyjmujemy tylko pismo przewodnie podpisane przez epuap plus załaczniki zeskanowane (98%) takich jest
z tym podpisywaniem samego wniosku to myślę żeby mało kto by dał rade bo to wcale takie proste nie jest na pierwszy rzut oka i bez instrukcji raczej niewykonalne
masterm
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 12:52

Napisano: 30 sie 2022, 12:06

Ja mam chyba 10 wniosków złożonych przez epuap ale żaden załącznik nie jest podpisany, jedynie pisma przewodnie i nie wiem co teraz z tymi wnioskami
Anka25
Referent
Od: 29 mar 2017, 15:20
Zajmuję się: ŚW

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x