wniosek przez internet proszę o pomoc - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 01 kwie 2016, 6:42

witam
skladam wniosek przez internet
i nie rozumiem utraty i uzysku

ja pracuje non stop od 10 lat
mąż w 2014 nie pracował w ogóle
w 2015 od kwietnia do października miał umowy zlecenie
od listopada do dziś jest zarejestrowany jako bezrobotny
dochód jest brany za 2014 czyli powinien być mój plus jego 0.00
a tam są wyszczególnione uzyski i utraty
co mam zaznaczyć w pkt jednym uzysk zatrudnienia a w kolejnym utrata zatrudnienia?
i czy mam dawać te 6 umowy czy nie
bardzo proszę państwa o pomoc
helenka1980

Napisano: 01 kwie 2016, 6:52

I jeszcze jedno pytanie czy jeśli trzeba załączyć te umowy a nie mam skanu to mogę tego nie załączac
wiem ze jest przepis mówiący o tym ze 6w przypadku niekompletnego wniosku wezwa do uzupełnienia w wtedy będę mogła dostarczyć te 6 umowy?
helenka1980

Napisano: 01 kwie 2016, 8:23

To zamiast później dostarczać dokumenty, nie lepiej pójść i złożyć osobiście - dla nas mniej pracy, nie trzeba wzywać do uzupełnienia wniosku.
i nie ma wcale kolejek - czego się obawialiśmy
lubię lody

Napisano: 01 kwie 2016, 9:28

nie nie chce iść 6 jeżeli nie będę musiała ponieważ pracuje
i nie mam czasu a szlag mnie trafia jak widzę te kobiety w urzędzie
proszę wybaczyć jeżeli będą musiały wezwać mnie do dostarczenia dokumentów to trudno mnie nie interesuje ze 6 będą miały do napisania jedno pismo może wkoncu do pracy się wezmą
helenka1980

Napisano: 01 kwie 2016, 9:29

bardziej interesuje mnie to czy mam zaznaczyć utratę i uzysk krytego juz nie ma czy nie zaznaczam nic
helenka1980

Napisano: 01 kwie 2016, 13:00

helenka1980 pisze:bardziej interesuje mnie to czy mam zaznaczyć utratę i uzysk krytego juz nie ma czy nie zaznaczam nic
To Pani idzie zapytać do organu właściwego, bo nas urzędasów szlag trafia jak ludzie nie potrafią czytać ze zrozumieniem. ;)
Pozdrawiam
Uncle

Napisano: 01 kwie 2016, 13:35

Żeby Pani pokazać że urzędas też człowiek to Pani wyjaśnię, że tak naprawdę nie musi Pani tego wykazywać ponieważ w ostatecznym rozrachunku dochód Pani męża nie będzie wliczony do dochodu.
Jednak w dalszym ciągu proponuję chociażby telefonicznie skonsultować z organem właściwym, ponieważ niektóre organy lubią uzyskiwać i jednocześnie utracać ten sam dochód. :)

Życzę powodzenia
Uncle

Napisano: 02 kwie 2016, 23:32

helenka1980 pisze:nie nie chce iść 6 jeżeli nie będę musiała ponieważ pracuje
i nie mam czasu a szlag mnie trafia jak widzę te kobiety w urzędzie
proszę wybaczyć jeżeli będą musiały wezwać mnie do dostarczenia dokumentów to trudno mnie nie interesuje ze 6 będą miały do napisania jedno pismo może wkoncu do pracy się wezmą
Mnie, urzedasa pracującego w świadczeniach i teraz na 500 tez właśnie szlag trafia. Jakby nie patrzec to chcesz informacji od zaglądajacych tu urzedasow na których nie możesz patrzeć i jeszcze zarzucasz ze się w pracy obijamy. Uwierz, że w tej pracy nie ma ziewania.
Dadafada

Napisano: 03 kwie 2016, 9:29

HELENKA Twoje nastawienie zaliczę do Prima Aprilis... wszystkim będzie milej...
mw1969

Napisano: 03 kwie 2016, 9:40

mw1969 pisze:HELENKA Twoje nastawienie zaliczę do Prima Aprilis... wszystkim będzie milej...
innego wyjścia nie ma ........... :lol: :mrgreen:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x