Czy ktoś zna odpowiedź?amigooo pisze:Witam jaka datę wpływu podajecie na pieczątce wniosków elektronicznych i tych co przychodzą pocztą tradycyjną?
to proszę się podzielić wiedzą i przy okazji rozbuduję zapytanie, jeżeli ktoś wysyła wniosek w niedziele lub sobotę to jaka data wpływu na pieczątce?vasaria pisze:myślę, że wszyscy. ten temat był wałkowany ponad 3 lata temu - jak startowała 500tka.
Dziękuje za pomocniki0 pisze:elektronicznie liczy sie ta data, która wskakuje Ci w programie jak już wczytasz wniosek. Jak niedziela to niedziela, pieczątki przystawiać nie musisz a jak chcesz to ja bym robiła datę z niedzieli, nieważne że wtedy nie pracujesz, ważne kiedy wysłano wniosek. Pocztą tradycyjną data nadania
FX, nie masz racji. W ustawie mamy zapis iż od miesiąca w którym wpłynął wniosek. Z elektronicznym jest tak iż w momencie jak klient wklepuje wniosek do systemu i daję wyślij ten wniosek jest już u nas. Trzeba rozróżniać wpłynięcie od odbioru, są to dwa różne pojęcia. Wnioski które wysyłane są pocztą tradycyjną wpisujemy datę wpływu kiedy listonosz nam dostarczy pocztę.FX pisze:no jak dla mnie to tak nie do końca
jak ktoś wyśle wniosek w sobotę i będzie on krążył przez 2 tygodnie po świecie to datę wpływu dacie z datą w sobotę z przed 2 tygodni?
chyba trzeba rozróżnić datę nadania od daty wpływu
data wysłania - niedziela - zazwyczaj nie pracujemy - to jak mogę zarejestrować, że przyjąłem wtedy wniosek
rejestruję w poniedziałek wniosek, z datą nadania sobota, niedziela lub inne wolne od pracy
u mnie wniosek wpłynął jak go otrzymałem, a nie jak go na poczcie nadali, wnioski elektroniczne mam obowiązek na bieżąco odbierać, a w niedzielę jeszcze nie pracuję
A jak zostawię u kapitana statku w niedzielę i będzie krążył 4 tygodnie to jaką datę wbijesz?FX pisze:no jak dla mnie to tak nie do końca
jak ktoś wyśle wniosek w sobotę i będzie on krążył przez 2 tygodnie po świecie to datę wpływu dacie z datą w sobotę z przed 2 tygodni?
chyba trzeba rozróżnić datę nadania od daty wpływu
data wysłania - niedziela - zazwyczaj nie pracujemy - to jak mogę zarejestrować, że przyjąłem wtedy wniosek
rejestruję w poniedziałek wniosek, z datą nadania sobota, niedziela lub inne wolne od pracy
u mnie wniosek wpłynął jak go otrzymałem, a nie jak go na poczcie nadali, wnioski elektroniczne mam obowiązek na bieżąco odbierać, a w niedzielę jeszcze nie pracuję