Wnioski elektroniczne i pocztą jaka data wpływu? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 14 sie 2019, 16:00

Witam jaka datę wpływu podajecie na pieczątce wniosków elektronicznych i tych co przychodzą pocztą tradycyjną?
amigooo
Referent
Od: 12 cze 2018, 12:24
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 19 sie 2019, 6:29

amigooo pisze:Witam jaka datę wpływu podajecie na pieczątce wniosków elektronicznych i tych co przychodzą pocztą tradycyjną?
Czy ktoś zna odpowiedź?
amigooo
Referent

Napisano: 19 sie 2019, 8:34

myślę, że wszyscy. ten temat był wałkowany ponad 3 lata temu - jak startowała 500tka.
vasaria
Stażysta
Od: 25 mar 2016, 18:35
Zajmuję się:

Napisano: 19 sie 2019, 14:13

vasaria pisze:myślę, że wszyscy. ten temat był wałkowany ponad 3 lata temu - jak startowała 500tka.
to proszę się podzielić wiedzą i przy okazji rozbuduję zapytanie, jeżeli ktoś wysyła wniosek w niedziele lub sobotę to jaka data wpływu na pieczątce?
amigooo
Referent

Napisano: 20 sie 2019, 8:52

elektronicznie liczy sie ta data, która wskakuje Ci w programie jak już wczytasz wniosek. Jak niedziela to niedziela, pieczątki przystawiać nie musisz a jak chcesz to ja bym robiła datę z niedzieli, nieważne że wtedy nie pracujesz, ważne kiedy wysłano wniosek. Pocztą tradycyjną data nadania
niki0
Referent
Od: 09 sie 2016, 9:03
Zajmuję się: ŚW/FA

Napisano: 20 sie 2019, 11:56

niki0 pisze:elektronicznie liczy sie ta data, która wskakuje Ci w programie jak już wczytasz wniosek. Jak niedziela to niedziela, pieczątki przystawiać nie musisz a jak chcesz to ja bym robiła datę z niedzieli, nieważne że wtedy nie pracujesz, ważne kiedy wysłano wniosek. Pocztą tradycyjną data nadania
Dziękuje za pomoc
amigooo
Referent

Napisano: 20 sie 2019, 18:03

no jak dla mnie to tak nie do końca
jak ktoś wyśle wniosek w sobotę i będzie on krążył przez 2 tygodnie po świecie to datę wpływu dacie z datą w sobotę z przed 2 tygodni?
chyba trzeba rozróżnić datę nadania od daty wpływu
data wysłania - niedziela - zazwyczaj nie pracujemy - to jak mogę zarejestrować, że przyjąłem wtedy wniosek
rejestruję w poniedziałek wniosek, z datą nadania sobota, niedziela lub inne wolne od pracy
u mnie wniosek wpłynął jak go otrzymałem, a nie jak go na poczcie nadali, wnioski elektroniczne mam obowiązek na bieżąco odbierać, a w niedzielę jeszcze nie pracuję
FX
Stażysta
Od: 26 lis 2006, 11:40
Zajmuję się:

Napisano: 20 sie 2019, 22:12

FX pisze:no jak dla mnie to tak nie do końca
jak ktoś wyśle wniosek w sobotę i będzie on krążył przez 2 tygodnie po świecie to datę wpływu dacie z datą w sobotę z przed 2 tygodni?
data wysłania - niedziela - zazwyczaj nie pracujemy - to jak mogę zarejestrować, że przyjąłem wtedy wniosek
rejestruję w poniedziałek wniosek, z datą nadania sobota, niedziela lub inne wolne od pracy
u mnie wniosek wpłynął jak go otrzymałem, a nie jak go na poczcie nadali, wnioski elektroniczne mam obowiązek na bieżąco odbierać, a w niedzielę jeszcze nie pracuję
FX, nie masz racji. W ustawie mamy zapis iż od miesiąca w którym wpłynął wniosek. Z elektronicznym jest tak iż w momencie jak klient wklepuje wniosek do systemu i daję wyślij ten wniosek jest już u nas. Trzeba rozróżniać wpłynięcie od odbioru, są to dwa różne pojęcia. Wnioski które wysyłane są pocztą tradycyjną wpisujemy datę wpływu kiedy listonosz nam dostarczy pocztę.
inspektor500
Praktykant
Od: 20 sie 2019, 22:03
Zajmuję się: inspektor do 500+, Dobry start

Napisano: 21 sie 2019, 8:37

FX pisze:no jak dla mnie to tak nie do końca
A jak zostawię u kapitana statku w niedzielę i będzie krążył 4 tygodnie to jaką datę wbijesz?
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 21 sie 2019, 9:02

przecież to jest proste. Klien złożył wniosek 15.08, ściągnąłeś u siebie wniosek w dniu 21.08.2019 to taką datę wbijasz i z taką datę rejestrujesz. Ale jak klient złożył ten wniosek 15.08 to traktujesz go jak złożony 15.08
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x