A może ktoś dokładnie napisać jak się to wysyła taki wniosek do uw przez empatię??
Czy to taki zeskanowany wniosek + dokumenty wysyłamy empatią jako załącznik czy inaczej ?
My zawsze wysyłaliśmy skan epuapem i było ok.
Teraz dostaliśmy pismo, że ma być epuapem plus po ok 2 dniach przez empatię.
Wszystkie wnioski -> wybierasz ten wniosek -> Operacje -> Przekaż do UW
Tam załączy ci się wniosek z programu + weryfikacje. Dodatkowo skany dokumentów można dołączyć - nie pamiętam tylko czy od razu okienko wyskoczy czy trzeba w Administrację wejść i wtedy na pocztę.
No właśnie jak wejdę na wszystkie wnioski to mam nieaktywne to w operacjach - przekaż do uw.
Może gdzieś to trzeba w jakichś parametrach ustawić?? Pracuję na Sygnity.
No właśnie mam w zakładce "koordynacja" wypełnione Wojewoda Małopolski - wniosek złożony w organie właściwym no o nawet jak wpiszę te okresy koordynacji itd. to nic mi to nie daje i dalej mam nieaktywne przekazanie do UW.
Wypełniasz zakładkę Osoby za granicą (adres zamieszkania i pracy), zakładkę Koordynacja (właściwy wojewoda i kraj pobytu), zakładkę okres pobytu za granicą, zakładkę okres aktywności zawodowej (w obydwu ostatnich zakładkach masz do odhaczenia "wnioskodawca", jak tak, zaznaczasz, zakładka okresy koordynacji (jeżeli były). Być może coś jeszcze bo też z tym trochę się bawiłem, zanim zrobiło się aktywne "przekaż do UW"
A jak przekazać wniosek do UW kiedy kobieta jest wdową i zachodzi koordynacja ponieważ wnioskodawczyni jest uprawniona do renty wdowiej z Wielkiej Brytanii? Mam nieaktywne przekazanie do UW.