Czy mieliście taka sprawę,że osoba będąca za granicą pobierająca na dzieci ŚW w okresach zasiłkowych 2018/2019 oraz 2019/2021 w ramach koordynacji składa teraz wniosek o przyznanie ŚW na okres zasiłkowy 2016/2017 oraz 2017/2018?
pewnie na podstawie takiego pisma z urzędu wojewódzkiego który kazał stronie się zadeklarować czy wniosek złożony poza granicami kraju to wniosek na te okresy tak?
przychodzi pani do mnei i daje mi 3 wnisoki na 2017/2018, 2018/2019/ 2019/2021 ostatni mogę przyjąć a co ze starymi? pani mówi że urząd wojewódzki jej kazał złożyć u nas ale nie ma żadnego pisma
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
no u nas też na początku jeszcze przed pojawieniem się tych formularzy zagranicznych w naszym urzędzie wojewódzkim jedna z pierwszych takich osób składała bez pisma to wysłaliśmy to do uw i oni to rozpatrywali
no u nas nie było problemu bo to przecież nie jest nasza wina że strona składa taki wniosek a my nie możemy odmówić stronie złożenia wniosku a jeśli jest że ktoś przebywa za granicą to wniosek fru do UW i tyle ale jak się obawiasz swojego urzędu to dzwoń i pytaj co masz zrobić z taką osobą, niech się wypowiedzą