Witam,
czy wnioski o BE złożone za pomocą aplikacji mObywatel są wnioskami prawidłowymi ?
Czy wzywacie do uzupełnienia podpisów we wniosku, złożenia oświadczeń itp. .... ? Czy rozpatrujecie taki wniosek jaki wpłynął ?
Wnioski są prawidłowe. RODO dopiero przy pierwszym kontakcie ze stroną. Jeżeli wszystko się zgadza i po rozpatrzeniu wniosku wydajesz informacje to do niej doklejasz RODO. Jak są wezwania, zawiadomienia bo coś trzeba wyjaśnić to wtedy to jest pierwszy kontakt i wklejasz do tych pism.marzenasaw pisze: ↑03 sie 2024, 20:32Mi też takie wpływają. W ustawie jest napisane że można składać przez mobywatel. Wg. Mnie spełniają wymogi. Zastanawiam się czy wzywać ich do uzupełnienia klauzuli rodo
DziekujęSzarak pisze: ↑05 sie 2024, 6:56Wnioski są prawidłowe. RODO dopiero przy pierwszym kontakcie ze stroną. Jeżeli wszystko się zgadza i po rozpatrzeniu wniosku wydajesz informacje to do niej doklejasz RODO. Jak są wezwania, zawiadomienia bo coś trzeba wyjaśnić to wtedy to jest pierwszy kontakt i wklejasz do tych pism.marzenasaw pisze: ↑03 sie 2024, 20:32Mi też takie wpływają. W ustawie jest napisane że można składać przez mobywatel. Wg. Mnie spełniają wymogi. Zastanawiam się czy wzywać ich do uzupełnienia klauzuli rodo