WODA - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 10 sie 2015, 15:10

Czy dostajecie wodę w te upały w pracy? Ze mnie sie leje, powinnam chyba ze zgrzewką rano przychodzić.
anna456

Napisano: 10 sie 2015, 15:22

U mnie jest woda w butelkach. Od 25 stopni Celcjusza przy pracy w terenie i od 28 stopni Celcjusza w pomieszczeniach - takie warunki atmosferyczne zobowiązują pracodawcę do zapewnienia chłodnych napojów dla pracowników.... w przepisach BHP mowa jest o napojach, pracodawcy zazwyczaj oferują wodę, nie zawsze chłodną ;)
H2O

Napisano: 10 sie 2015, 15:34

Ja mam wódę.
Ares30

Napisano: 11 sie 2015, 8:00

woda

Napisano: 11 sie 2015, 10:22

Krany wyschły?

Nas wypuszczają godzinę wcześniej do domu, bo nie są w stanie zapewnić klimatyzacji, ale woda przecież jest. Nie jesteś pracownikiem na budowie, gdzie trzeba dostarczać butelkowaną, bo innej nie ma.

W urzędzie jest miesięczny przydział herbaty (roznoszą wedle preferencji) i butelkowana woda też, ale trzeba sobie samemu podreptać do piwnicy.
abc

Napisano: 12 sie 2015, 8:40

u nas cała dyrekcja na urlopie zimne piwko popija, a nas szaraczków mają głęboko gdzieś. Brak wody, brak klimatyzacji, brak wiatraczków, chyba że sami sobie zakupimy.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH OCHŁADZAJĄCYCH SIĘ - przydziałem wody, klimatyzacją lub wiatraczkami posting.php?mode=reply&f=2&t=207185683#
~Ela

Napisano: 12 sie 2015, 11:52

Dyskretny telefon do PIP powinien rozwiązać powyższy problem.
H2O

Napisano: 12 sie 2015, 13:02

U mnie codziennie są burze ale to gó...o daje. Rano znowu jest kicha. Trzeba czekac na chłodny front i tyle.
Ares30

Napisano: 14 sie 2015, 6:54

Pracodawcy mają w czasie upałów obowiązki wobec pracowników, wynikające z przepisów prawa, m.in. zapewnienie im napojów, ale to zdrowy rozsądek powinien podpowiadać właściwe rozwiązania – przypomina szef MPiPS Władysław Kosiniak-Kamysz.

https://samorzad.pap.pl/depesze/wiadomos ... wytrzymuja

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/mpips-ob ... gie/lfn1s9
angoc

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x