wójt złożył o 500+ kto ma wydać decyzję i wypłacać świadczen
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: wójt złożył o 500+ kto ma wydać decyzję i wypłacać świad
u nas była taka sytuacja i gmina, która wydała decyzje wyznaczyła nas czyli organ właściwy do wypłaty było to zawarte czarno na białym w decyzji- jeden egzemplarz do nas a drugi do wójta
moim zdaniem sprawa jasna. jak piszesz do sko o "wyłączenie organu administracyjnego ze sprawy" to SKO wyłącza organ ze sprawy i odpisuje ( cytuję pismno które otrzymaliśmy) " wyznaczam organ właściwy do załatwienia sprawy z wniosku pana..... o ustalenie prawa do świadczenia wychowawczego na dziecko...... " kropka. chyba jasne kto wypłaca i kto jest organem własciw2ym po takim postanowieniu
Też takie pismo otrzymaliscie? miłego!

Też takie pismo otrzymaliscie? miłego!
wypłaca gmina w której mieszka wójt
możesz podać przepis z którego to wynika. mam podobną syt. z góry dzięki.
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
u nas jest podobny problem. Po rozmowach z SKO wiemy że wyplate ma robic organ właściwy, my tylko wydajemy decyzje. Bardzo prosze o pomoc jak napisać w uzasadnieniu kto ma robic wypłate i jak to technicznie rozwiazac w systemie bo przy wydawaniu decyzji u nas autmatycznie robi plan wyplat. Amy nie wypłacamy. Czy ktos pomoże?
to kto jest organem własciwym po postanowieniu SKO? gmina gdzie wójt mieszka? czy gmina z postanowienia?
wydaje mi sie ze sko wyznacza organ własciwy, tak jak pisałam : " wyznaczam organ właściwy do załatwienia sprawy z wniosku pana..... o ustalenie prawa do świadczenia wychowawczego na dziecko...... "
wypowie się ktoś jeszcze jak to rozumiec?
wydaje mi sie ze sko wyznacza organ własciwy, tak jak pisałam : " wyznaczam organ właściwy do załatwienia sprawy z wniosku pana..... o ustalenie prawa do świadczenia wychowawczego na dziecko...... "
wypowie się ktoś jeszcze jak to rozumiec?
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
organ właściwy z tego pisma to nie organ właściwy w rozumieniu naszej ustawy
w ustawie jest "organ właściwy" a w piśmie "organ" właściwy do załatwuienia tej konkretnej sprawy
i załatwienie dokonuje się w momencie wydania decyzji

w ustawie jest "organ właściwy" a w piśmie "organ" właściwy do załatwuienia tej konkretnej sprawy

-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/FA/DM/DO
- Kontakt:
Po rozmowie z SKO - polecili jeszcze zasięgnąć opinii radcy prawnego - wszyscy mówią, że płaci gmina, z której jest wójt.
SKO wyłącza organ do załatwienia sprawy, a załatwienie sprawy kończy się wydaniem decyzji.
W programie weszłam na plan wypłat i wstrzymałam realizację.
W decyzji w uwagach pod wypłatami zamieściłam, że wypłaty wg harmonogramu organu właściwego.
Takim pisemkiem przekazałam decyzję wójtowi i organowi właściwemu.
W związku z postanowieniem Samorządowego Kolegium Odwoławczego w ............. znak SKO – ............ z dnia ................ r. w przedmiocie wyznaczenia Wójta Gminy ............. jako organ właściwy do załatwienia sprawy dotyczącej rozpatrzenia wniosku o ustalenie prawa do świadczenia wychowawczego, w załączeniu przesyłam decyzję w przedmiotowej sprawie.
SKO wyłącza organ do załatwienia sprawy, a załatwienie sprawy kończy się wydaniem decyzji.
W programie weszłam na plan wypłat i wstrzymałam realizację.
W decyzji w uwagach pod wypłatami zamieściłam, że wypłaty wg harmonogramu organu właściwego.
Takim pisemkiem przekazałam decyzję wójtowi i organowi właściwemu.
W związku z postanowieniem Samorządowego Kolegium Odwoławczego w ............. znak SKO – ............ z dnia ................ r. w przedmiocie wyznaczenia Wójta Gminy ............. jako organ właściwy do załatwienia sprawy dotyczącej rozpatrzenia wniosku o ustalenie prawa do świadczenia wychowawczego, w załączeniu przesyłam decyzję w przedmiotowej sprawie.
u mnie SKO napisało że pani xx jest bratową wójt gminy ościennej i podlega on wyłączeniu od udziału w postępowaniu o wypłatę wnioskowanego świadczenia na mocy art. 24 par. 1 pkt 2 KPA
ja mam być organem wypłacającym
jak wprowadzić do systemu (Sygnity)taka decyzję?
jak wprowadzić do systemu (Sygnity)taka decyzję?
Oprócz wójt złożył o 500+ kto ma wydać decyzję i wypłacać świadczen - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
bardzo pilne pomocy
utrata dochodu w 2016
Help-PESEL
czy wydajemy jedną czy dwie deyzje?
empatia - ZUS
empatia a urząd skarbowy
pytanie odnośnie alimentów do rodzinnego i 500+
dochód oddającego w dzierżawę
wycofanie wniosku
dodatek internat pilne
rodzina zastępcza
różnica w dochodzie między emp@tią a tym co na pitach