Wpłata Elmer poratuj! - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 10 wrz 2015, 9:11

prosze pomóżcie!
Kobieta składa wniosek o swiadczenie z FA od komornika na zaswiadczeniujest informacjia ze w czerwcu 2014 komornik wypłacil jej kwotę 189,04 zł my wypłacilismy jej 450,00zł
Powiedcie mi co mam teraz zrobic i le ma mi zwrócic?
Najpierw wszcząc postepowanie potem decyzjia żadająca zwrotu?
Nowa FA

Napisano: 10 wrz 2015, 9:17

dokładniej moze komornik napisał tak:
ze na rzecz wierzyciela w toku postępowania egzekucyjnego zostały przekazane należnosci alimentacyjne w kwocie czerwiec 189,04 na rzecz funduszu alimentacyjnego z tytułu przyznanego swiadczenia z funduszu alimentacyjnego.
Patrze na wpłaty i mam wpłate od komornika w czerwcu. Czyli to nie jest nienależnie pobrane????
Elmer prosze podpowiedz.
Nowa FA

Napisano: 10 wrz 2015, 9:56

:?: Prosze was bardziej doswiadczonych w tym temacie. Czy to jest nienleznie pobrane. Bo mi sie wydaje ze NIE.
Nowa FA

Napisano: 10 wrz 2015, 10:02

"Nowa FA" - sprawdź w swoim programie czy w tym konkretnym dniu czerwca 2014 r. ten dłużnik alimentacyjny miał dług z FA.

Jeśli występowało zadłużenie u dłużnika - jest NP
Jeśli dług dłużnika wynosił 0,00 zł. (i była tzw. nadpłata), to zgodnie z art. 28 ust. 1 naszej ustawy, Komornik Sąd. przesyła wierzycielce pieniądze.
Ketchup

Napisano: 10 wrz 2015, 10:58

tak było zadłuzenie u komornika. Tylko on napisał
"czerwiec 189,04 zł na rzecz funduszu alimentacyjnego z tytułu przyznanego swiadczenia z funduszu alimentacyjnego. patrzyłam w program i mam wpłate od komornika na własnie taka kwotę. Czy zatem komornik mnie moze informuje ze taka kwote Nam jako ops przekazał?????
Nowa FA

Napisano: 10 wrz 2015, 11:22

:?:
Nowa FA

Napisano: 10 wrz 2015, 12:27

Elmerku prosze
Nowa FA

Napisano: 10 wrz 2015, 12:34

no dobra juz wiem dzwoniłam do komornika jest to kwota która komornik nam przekazał. Czyli nie ma NO uch
Nowa FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem