mam dylemat. Dłużnik chce odzyskać prawo jazdy, zgłosił się na wywiad, jest zarejestrowany w UP i wpłaca co miesiąc do komornika kwoty i tu jest ten dylemat. Dłużnik przyniósł swoje wpłaty do mnie, z każdego miesiąca, ma zasądzone 400,00 zł.do komornika wpłaca 300,00. Komornik mi wystawił z tych miesięcy inne kwoty czyli pomniejszone o swoje koszty i z tych kwot nie spełnia 50 % więc które powinnam brać pod uwagę ? które powinien podać mi komornik?
zakochałaś się w tym dłużniku?
Masz prostą sprawę: dłużnik dokonał wpłaty X, z tego Y to alimenty, Z to koszty komornicze. Czyli na alimenty wpłacił Y. Komornik ci poświadczył, że wpłacił Y na alimenty.
W czym kobieto masz problem?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
mam problem z rokminieniem pojęcia wywiązywał się. Komornik nie napisał po prostu,że tak czy srak tylko podał mi właśnie kwoty nazwijmy je " netto" czyli pomniejszone o koszty a gdzie jest powiedziane ,że mam wziąć netto? po wykonaniu telefonów do kilku już zaznajomionych bliżej komorników KAŻDY powiedział: robicie wg. uznania bo my nie wiemy... amen..
FAKT .. jedyny punkt zaczepienia to ten że ma to być na kwoty bieżąco ustalonych alimentów więc tyle właśnie wychodzi ... jeju... nie może być jaśniej..? dzięki Elmer za zainteresowanie temat.... Mikołaj wszystko widzi...