wprowadzenie w błąd... - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 16 cze 2016, 10:57

jeśli osoba podała,że jest osobą rozwiedzioną ,a tej chwili jest w konkubinacie i podała konkubenta do składu rodziny i są jego dochody i oświadczenia ,niby wszystko ok ale okazuje się ,że ona nie ma jeszcze rozwodu z mężem, i co ja teraz powinnam zrobić....
zwrot z art. 30 ust 2 pkt 2 i to wszystko? czy jeśli we wniosku fałszywie wpisała swój stan cywilny to powinnam to gdzieś zgłaszać?
Gość

Napisano: 16 cze 2016, 12:52

a ma w ogóle z konkubentem dzieci? bo jak nie to to nie może być konkubent w składzie rodziny , a maż powinien być skoro nie ma rozwodu . ;)
ania13596

Napisano: 16 cze 2016, 14:56

nie ma z nim dzieci ale razem wychowują jej dziecko, na które ma zasądzone alimenty...
Gość

Napisano: 16 cze 2016, 15:13

Ewalu co byś zrobiła w takiej sytuacji???
Gość

Napisano: 23 cze 2016, 9:29

jak przeprowadzić postępowanie? wznowić czy wszcząć? czy moze decyzję do unieważnienia?
Gość

Napisano: 30 cze 2016, 15:06

proszę pomózcie....
jeśli wznowię postępowanie to nie będę mogła wydać decyzji bo nie mam dokumentów meża (przebywa za granicą i nie udostepni nic żonie)a nie mogę pozostawić bez rozpatrzenia bo nie będę mogła żądać zwrotu
Gość

Napisano: 30 cze 2016, 15:54

rozumiem, że już przyznałaś świadczenia i wypłaciłaś....

Decyzja wydana z rażącym naruszeniem prawa - do unieważnienia w SKO
Po unieważnieniu rozpatrujesz sprawę na nowo. Jak zakończy się pozostawieniem bez rozpatrzenia - należy to traktować jak równoznaczne z odmowę przyznania świadczeń i robić nienależne
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 01 lip 2016, 8:20

no niestety ale tak... dziewczyna miała wyrok (i dlatego wpisała ,że jest rozwiedziona)ale miała donieść jak sie uprawomocni (wtedy był nawał pracy ,nowy okres zasiłkowy więc jej przyjęłam i rozpatrzyłam)no ale niestety mąż po kilku miesiącach wniósł apelację ,a u nas świadczenia są nadal wypłacane (od listopada do czerwca)...
teraz po prostu pakuję dokumenty, opisuję sprawę i wysyłam do sko?
Gość

Napisano: 01 lip 2016, 8:21

tak z wnioskiem o umorzenie i wydanie postanowienia o wstrzymaniu wykonania decyzji
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 01 lip 2016, 8:25

Elmer pisze:tak z wnioskiem o umorzenie i wydanie postanowienia o wstrzymaniu wykonania decyzji
nie rozumiem, umorzenie czego?
Gość

Strona 1 z 3    [ Posty: 22 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x