wspólna obsługa - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 18 sie 2015, 11:47

Jestem małym GOPS-em po zmianie ustawy o samorządzie mogę mieć wspólną obsługę księgową z Urzędem Gminy, nie chodzi mi o kasę dla księgowej czy jej zabranie ale o to czy mogę mieć porozumienie z UG treści iż obsługę księgowa zapewnia Urząd.
aqq

Napisano: 19 sie 2015, 8:49

Ja też nad tym myślałam ale w ustawie jest napisane, że to rada musi podjąć w drodze uchwały taką decyzję. Nie wiem czy dobrze odczytałam nie jestem prawnikiem i jak ktoś może z prawnikiem uzgodnić to proszę o zamieszczenie na forum o informację.
Anka 2

Napisano: 19 sie 2015, 10:11

Jutro idę do prawnika i dam znać. Małym OPS jest wygodniej ze wspólna obsługą.
aqq

Napisano: 19 sie 2015, 12:03

Bardzo proszę o informację. Pozdawiam
Anka 2

Napisano: 26 sie 2015, 11:05

Od stycznia 2016 wszystko można łączyć co do obsługi
aqq

Napisano: 01 wrz 2015, 13:36

Wspólna obsługa - trzeba uchwałą Rady Gminy? A jak wyglądają sprawy np. pracowników socjalnych zostają z umowami z kierownikiem czy z wójtem?
Anka 2

Napisano: 09 wrz 2015, 13:59

Czy u Was w Gminach już coś się dzieje w związku z łączeniem obsługi, tworzeniem CUW - ów?? Strach się bać ....polecą księgowe jak nic :((
kasia 123

Napisano: 09 wrz 2015, 17:36

U nas na pewno na takie coś nie pójdą , żeby przejąć pomoc społeczną.Borykają się z F.A. i mają już dość pomocy społeczne.Pozdrawiam:)
EWAII

Napisano: 10 wrz 2015, 8:12

U nas zawsze była wspólna obsługa - jest to w statucie OPS - ( uchwałą RM) obsługę prowadzi urząd. Gmina 7 000 mieszkańców. Nie zdążyliśmy się rozdzielić a teraz nie musimy. Umowy o prace z pracownikami OPS zawiera kierownik OPS.
renia50

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x