Pani na zaświadczeniu z US ma wykazany podatek wspólny małżonków. Mąż Pani we IX.2012r. zmarł. Proszę o podpowiedź czy podatek mam przeliczyc proporcjonalnie czy odjąc całą kwotę od dochodu? dziękuję
a mnie zastanawia dla czego wy to wyliczacie? u nas jest zasada, że to osba ma nam dostarczyć dokumenty a my ustalamy prawo.... potem będzie a Pani tak powiedziała, a Pani tak wyliczyła... jedyne co to pokazuję osobom jak to policzyć (znaczy ściąga)
jak przyniesie oddzielnie to i tak Skarbówka wskaże \"punkt 2 zawiera wspólny podatek małżonków\" są dwa wyjścia albo sama Pani Ci poda tą kwotę albo Ty wyliczysz...
no i właśnie o tym pisałam.... to jest podatek zarówno tej Pani jak i jej męża... i teraz....albo Ty wyliczasz albo Pani niech sama wyliczy i Ci oświadczy.....w sumie to Ty masz ustalić prawo do świadczeń na podstawie złożonych dokumentów, nigdzie nie pisze, że to Ty się masz o nie wystarać.....masz tu link ze ściągą jak policzyć https://ops.pl/forum.php?page=&cmd=show& ... category=8