wstrzymana wypłata a zmiana miejsca zamieszkania
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
wstrzymana wypłata a zmiana miejsca zamieszkania
W 2018 r. na wniosek Pani wstrzymana wypłata do czasu rozstrzygnięcia sprawy przez UW. Po 7 latach pismo z UW, że koordynacja nie zachodzi. Pani wnosi o wypłatę wstrzymanego świadczenia, przy czym zdążyła już zmienić miejsce zamieszkania. Czy przekazujemy do wypłaty do gminy w której Pani obecnie zamieszkuje, czy wypłacamy?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: św,ps
- Kontakt:
Re: wstrzymana wypłata a zmiana miejsca zamieszkania
Ja dostałam taką właśnie sprawę z 2018 roku i gmina , która w której pani mieszkała przekazali nam według aktualnego miejsca zamieszkania. W piśmie powołali się na uchyloną ustawę o pomocy państwa w wychowaniu dzieci z 2019
,mamy do wypłaty 3000 złotych

-
- Stażysta
- Zajmuję się: św,ps
- Kontakt:
Re: wstrzymana wypłata a zmiana miejsca zamieszkania
Po przeczytaniu aktualnej ustawy o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci nigdzie nie przeczytałam o właściwości miejscowej dotyczącej starych spraw a tu nie zachodzi koordynacja .I jeszcze jedno gmina która wysłała nam akta nie uchyliła tej decyzji jest ona nadal aktualna, więc jak ja mam wydać drugą taką samą decyzję gdy jedna taka sama jest w obiegu ?? Czy ktoś miał taką podobną sprawę ??
Oprócz wstrzymana wypłata a zmiana miejsca zamieszkania - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
archiwizacja teczek 500+
800+ dla dziecka uczącego się w DE
koordynacja wniosek wstecz
Zmiana adresu ośrodka
przekazanie akt z koordynacji
akta 500 plus - czy archwizujecie
zus
Koordynacja- wznowienie?
czy nadal uchylamy nasze decyzje w sytuacji gdy mamy pismo, że zachodzi koordynacja
koordynacja - zmiana zamieszkania
Cześć, potrzebuje pomocy z rozwiązaniem zadania. Musze zamienić ułamek dziesiętny -2,3(5). Inne ułamki umiem spokojnie z
sprawozdanie kwartalne/miesięczne
Odestki
koordynacja
koordynacja- zmiana miejsca zamieszkania