Wstrzymanie świadczenia - decyzja czy postanowienie? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 22 wrz 2016, 7:57

Hej czy ktoś z was wstrzymywał już świadczenie? Wezwałam do wyjaśnienia kobietę z uwagi na fakt nowych okoliczności w sprawie, Pani się nie zgłosiła więc według ustawy wstrzymuje realizację świadczenia, gdy nie wyjaśni się sprawa do końca okresu to świadczenie wtedy wygasa. Czy robicie to postanowieniem czy decyzją?

Pozdrawiam:)
Alexis34

Napisano: 22 wrz 2016, 8:11

A może zamiast tych 2 opcji zawiadomienie, a na koniec okresu decyzja o wygaśnięciu? Wiem że kobeita się na 100% nie zgłosi.

Ktoś coś pomoże?
Alexis34

Napisano: 22 wrz 2016, 11:48

Nikt nie miał takiego przypadku?;(
Alexis34

Napisano: 22 wrz 2016, 15:43

zawiadomienie o pozostawieniu wniosku bez rozpatrzenia
rysia

Napisano: 22 wrz 2016, 19:53

Ale to nie jest wezwanie gdy rozpatruje wniosek który wtedy pozostawia sie bez rozpatrzenia, realizacja swiadczenia juz dawno idzie, chodzi o to ze wyszły na jaw nowe okoliczności o podjęciu od czerwca zatrudnienia tylko nie wiem gdzie bo wynika to z decyzji z pup był Pan zarejestrowany cytowali jego słowa o podjęciu zatrudnienia i utracił status osoby bezrobotnej bo znowu podjął zatrudnienie tych faktów nie moge pominąć. Wezwałam do złożenia wyjaśnień , jest zapis ze organ moze zadac wyjaśnień. Jeśli ich nie uzyskam to wtedy świadczenie podlega wstrzymaniu, a ja ich niestety nie uzyskałam bo odebrali wezwanie i nikt sie nie zgłosił. Zostali pouczeni o wstrzymaniu. Wiec powinnam wystawić decyzje, postanowienie , zawiadomienie o wstrzymaniu wypłat do wyjaśnienie ?
Alexis34

Napisano: 22 wrz 2016, 21:10

Zawiadomienie, a następnie decyzja o wygaśnięciu. Postanowienie będzie w tej sytuacji niewłaściwe, a wiadomo, że przed wydaniem decyzji konieczne będzie zawiadomienie, mimo że mamy pewność, że Pani się nie zgłosi.
pzdr
patzar
Praktykant
Od: 20 wrz 2016, 20:08
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem