wstrzymanie wypłaty lub rygor natychmiastowej wykonalności

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Pani M.
Referent
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR/DM/DE/KDR
Kontakt:

wstrzymanie wypłaty lub rygor natychmiastowej wykonalności

Post autor: Pani M. »

Mam przypadek, nowo narodzone dziecko w maju 2018 r, w czerwcu rodzice złożyli na 500 i świadczenie rodzicielskie, przyznałam. Dziś od asystenta rodziny dostałam postanowienie z 29 czerwca (prawomocne) że dziecko zostało umieszczone niezwłocznie w pieczy. teraz pytanie, czy mogę wstrzymać wypłatę ( nie ma w ustawie przesłanek ku temu) a z postępowaniem z urzędu w celu uchylenia decyzji się nie wyrobie do wypłaty ? zastanawiam się też nad rygorem natychmiastowej wykonalności ale czy zapobiegnięcie NP to słuszny interes społeczny lub strony ? Będę próbować wyjaśnić stronie, że lepiej jak napisze podanie o uchylenie ale nie wiem, czy na to pójdzie.
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."

Milton Friedman
Natalia.św
Starszy referent
Zajmuję się: Św
Kontakt:

Re: wstrzymanie wypłaty lub rygor natychmiastowej wykonalnoś

Post autor: Natalia.św »

ja uchylałam decyzję i wystawiałam decyzję NP
ODPOWIEDZ