wszczęcie postępowania
wszczęcie postępowania
proszę o wzór..... muszę wszcząć postępowanie przed wydaniem decyzji o zwrocie i nie wiem jak ma to wyglądać....
Re: wszczęcie postępowania
10 sierpnia 2009
nr sprawy
P a n / i
Zawiadomienie o wszczęciu postępowania
Działając z upoważnienia Nr ... Wójta Gminy ....... z dnia ....................... na podstawie art. 61 § 1 i § 4 kodeksu postępowania administracyjnego (tekst jednolity - Dz.U. z 2000 r. Nr 98, poz. 1071, z późn. zm.) wszczynam z urzędu postępowanie administracyjne w sprawie zwrotu świadczeń z funduszu alimentacyjnego.
W związku z prowadzonym postępowaniem uprzejmie informuję, iż ma Pan prawo składania wyjaśnień, wszelkich dokumentów i innych dowodów, mogących mieć - w Pana rozumieniu - znaczenie dla rozstrzygnięcia tej sprawy - w terminie 7 dni od daty doręczenia niniejszego pisma.
Ponadto uprzejmie informuję, iż może Pan składać wyjaśnienia osobiście, przez pełnomocnika bądź na piśmie.
Zgodnie z treścią art. 10 kpa - w każdym stadium postępowania administracyjnego może Pan zapoznać się ze zgromadzonym materiałem dowodowym oraz wypowiedzieć się co do zebranych dowodów, przeglądać zgromadzone akta sprawy oraz sporządzać z nich notatki i odpisy w dniach i godzinach pracy tutejszego Ośrodka w określonym wyżej terminie.
nr sprawy
P a n / i
Zawiadomienie o wszczęciu postępowania
Działając z upoważnienia Nr ... Wójta Gminy ....... z dnia ....................... na podstawie art. 61 § 1 i § 4 kodeksu postępowania administracyjnego (tekst jednolity - Dz.U. z 2000 r. Nr 98, poz. 1071, z późn. zm.) wszczynam z urzędu postępowanie administracyjne w sprawie zwrotu świadczeń z funduszu alimentacyjnego.
W związku z prowadzonym postępowaniem uprzejmie informuję, iż ma Pan prawo składania wyjaśnień, wszelkich dokumentów i innych dowodów, mogących mieć - w Pana rozumieniu - znaczenie dla rozstrzygnięcia tej sprawy - w terminie 7 dni od daty doręczenia niniejszego pisma.
Ponadto uprzejmie informuję, iż może Pan składać wyjaśnienia osobiście, przez pełnomocnika bądź na piśmie.
Zgodnie z treścią art. 10 kpa - w każdym stadium postępowania administracyjnego może Pan zapoznać się ze zgromadzonym materiałem dowodowym oraz wypowiedzieć się co do zebranych dowodów, przeglądać zgromadzone akta sprawy oraz sporządzać z nich notatki i odpisy w dniach i godzinach pracy tutejszego Ośrodka w określonym wyżej terminie.
Oprócz wszczęcie postępowania - Wzory pism przeczytaj również:
może ktoś mi dać wzór decyzji odmownej na zasiłek pielkęgnacyjny dziecko 16 l stopień lekki.
informacja do owd o podwyższeniu
wzór na wypełnianie wniosku o zasiłek rodzinny
Gdzie wysyłacie DECYZJĘ przyznającą FA, jeżeli dłużnik jest za granicą, a komornik nie prowadzi egzekucji alimentów na terenie P
dziewczyna nie chce FA za wrzesień – uchylić decyzję czy zmienić?
co z nim
Awizowano dwa razy a dłuznik wymeldował się w 2006
PILNE Wzór decyzji uchylającej zasiłek stały z powodu podjęcia pracy!!!
wzor pisma do rejestru karnego
nie mój dłużnik
Pismo o aktywizacje dluznika do kogo wysylamy do starostwa czy urzedu pracy?
czy może być takie pismo w sprawie UNMORZENIA POST. (ŚW. RODZ.)?
wzór pisma do ROPS
decyzja podwyższająca FA
uzasadnienie gdy podwyższenie alimentów
Kwartalna ocena wydatków na uczestnika