wszczęcie postepowania -wzór - Wzory pism

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 29 wrz 2009, 17:26

czy jest jakis okreslony wzór czy można sobie stworzyc . Uśmiecham sie i prosze o przesłanie takiego wzoru (szczególnie osoby które zajmuja sie równiez świadczeniami rodzinnymi bo pewnie juz to przerabiały)
~~aśka-1

Napisano: 29 wrz 2009, 17:43

ja mam taki tylko niewiem czy jet dobry jak myslisz asiu

ZAWIADOMIENIE
o wszczęciu postępowania administracyjnego

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w ........ działając z upoważnienia Wójta Gminy z dnia 29 września 2008 r. Nr 20/08 na podstawie art. 61 § 1 i 4 ustawy z dnia 15 czerwca 1960r. Kodeks postępowania administracyjnego ( Dz. U. z 2000 r. Nr 98 poz. 1071 z późn. zm.), w związku z art. 27 ustawy z dnia 7 września 2007 r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (Dz. U. z 2009 r. Nr 1, poz. 7 z póżn. zm.).

zawiadamia

że w dniu zostało wszczęte postępowanie w sprawie zwrotu należności z tytułu wypłaconych świadczeń z funduszu alimentacyjnego, osobie uprawnionej reprezentowanej przez w związku z uchyleniem decyzji NR z dnia przyznającej świadczenia z funduszu alimentacyjnego.

Zgodnie z art. 10 Kodeksu postępowania administracyjnego informuję że, strona może wypowiedziec się co do zebranych dowodów i materiałów oraz złożyć pisemne lub ustne wyjaśnienia dotyczące rozpatrywanej sprawy w terminie 7 dni od daty doręczenia niniejszego zawiadomienia w Gminnym Ośrodku Pomocy społecznej w ...... / pokój nr 9 w godz. 8-16.

Otrzymują:
1. Adresat
2. a/a
~klaudia

Napisano: 29 wrz 2009, 23:57

ja mam podobnie ale jakby jeszcze ktoś rzucił swój typ
~~AGA

Napisano: 30 wrz 2009, 0:27

aga to ZAWIADOMIENIE
o wszczęciu postępowania administracyjnego czy z Urzedu ma byc????
~klaudia

Napisano: 30 wrz 2009, 11:04

z urzędu
~~aśka-1

Napisano: 13 paź 2009, 15:33

Nie wolno łączyć art.10 ze wszczeciem albowiem nie ma to żadnego umocowania w prawie i niczym nie skutkuje przy odwołaniu!!!!!!!!!!!!!
~kurde...

Napisano: 17 paź 2009, 18:57

Dzień dobry. Czy w zawiadomiemieniu o wszczęciu postępowania administracyjnego wpisujemy tylko art. 61 § 1 i 4 KPA czy też piszemy art. 10 KPA. Bardzo proszę podajcie jak ma wyglądać te zawiadomienie. Dzięki
~przestraszona

Napisano: 09 wrz 2011, 13:55

Mam pytanie, czy przy każdej sprawie wysyłamy zawiadomienie o wszczęciu postępowania administracyjnego?, pytam bo dopiero zaczynam prace jako pracownik socjlany
~Mariola

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x